Aktuelno, Nameštaj i oprema, Opremanje

Ideje za dekoraciju novogodišnje trpeze

Nova godina je savršena prilika da zanimljivim ukrasima promenite svakodnevni izgled vašeg prostora. Za dobar ugođaj nisu potrebna velika ulaganja, važna je vaša kreativnost.

Tradicionalne praznične boje su crvena, zelena i bela. Crvena boja je boja ljubavi, dinamike i topline  te je i najzastupljenija u vreme novogodišnjih praznika. Nepogrešive kombinacije su crvena-zlatna i srebrna-plava. Naravno, za jedinstven izgled, vi možete uključiti još neku od boja.

Za početak, na trpezarijski sto postavite svečani stoljnjak bele, crvene, zlatne ili neke druge boje. Na sredinu stola postavite nadstolnjak, usku traku, koja će pojačati efekat svečanosti.

Za dekoraciju stola najbolje je koristiti sveće koje doprinose osećaju praznika, romantike i topline u hladnoj novogodišnjoj noći. Na centar stola postavite jednu široku sveću a ukoliko se odlučite za uske i manje sveće obavezno postavite više komada. Preporučljivo je da na sveću zavežite dodatnu ukrasnu mašnicu ili grančicu bora. Vodite računa da upaljene sveće ne postavljate oko činija kako ne bi došlo do nezgoda kada gost posegne za hranom. Dodatnom glamuru doprineće salvete sa novogodišnjim motivima koje možete urolati i obaviti ukrasnom trakom.

Veoma zanimljiv detalj na stolu su i male jelke izrađene od šišarki koje vidite na slici. Korišćenje posuđa sa novogodišnjim motivima može biti interesantno ali pazite da ne preterate jer lako možete zaći u kič.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *