Opremanje

Ulična rasveta obezbediće signal mobilne telefonije i u slučaju prirodnih nepogoda

Los Anđeles će biti prvi grad koji će na svojim ulicama instalirati kandelabre s LED rasvetom koji su opremljeni i 4G LTE bežičnom tehnologijom.

Nova generacija visoko-tehnološke ulične rasvete će ljude uspeti da drži povezane čak i posle pada signala mobilne telefonije prouzrokovane prirodnim nepogodama. Ulična rasveta SmartPole, koju je proizveo Philips, opremljena je s energetski efikasnim LED sijalicama ali i s Ericssonovom 4G LTE bežičnom tehnologijom.

ulicna-rasveta-led-4g-2

Los Anđeles će za početak instalirati 100 SmartPolova u nadi da će svoje sugrađane i kompanije držati na okupu i tokom nepredviđenih situacija.

Sjajan brak dve tehnologije

Prema Eriscssonovim predviđanjima, mobilni saobraćaj će se do 2020. godine povećati za čak devet puta što će značajno povećati zahteve baznih stanica. Zbog toga je integracija bežičnih servisa sa uličnom rasvetom savršeno rešenje jer će zapravo svaki kandelabar, koji se nalazi na svakih 20-50 metara, biti ujedno i bazna stanica.

ulicna-rasveta-led-4g-4

Ukoliko se projekat u Los Anđelesu pokaže uspešnim to će biti pokazatelj drugim gradovima u Americi i u svetu da krenu sličnim putem.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *