Opremanje

Vrata za pse pogodna za ugradnju na pasivnim kućama

Uređaj detektuje vašeg čipovanog kućnog ljubimca, automatski mu otvara prolaz i potom potpuno zaptiva vrata.

Kućni ljubimci navikli su da izlaze na dvorište kroz njihova vratanca, odnosno, klapne na vratima koju mogu da gurnu njuškom. Međutim, u slučaju pasivne kuće postavljanje ovakve klapne kosilo bi se sa svim načelima pasivne gradnje jer bi to bila slaba tačka, odnosno, mesto gde bi dolazilo do gubitka toplote. Rešenja nije bilo. Sve do sad!

Vrata će iščitati podatke sa RFID čipa ispod kože vašeg kućnog ljubimca i sama će se otvoriti.

 

petWALK je urađen po strogim nemačkim Passivhaus standardima. Vrata imaju moćan motor za otvaranje i zatvaranje a i potom i za zaptivanje koje je toliko snažno da vrata nemaju gubitke i pri pritisku od 600 paskala. Njihov standardni koeficijent prolaska toplote (U) iznosi 0,811 W/m²K, a postoji i ojačan profil koji obezbeđuje fantastičnih 0,523 W/m²K. Zbog ovakvog zaptivanja, ova vrata garantuju i odličnu zvučnu izolaciju kao i bezbednost od provalnika. Mogu se spojiti i na alarm tako da je u pitanju jedno kompletno rešenje za vašeg kućnog ljubimca, piše TreeHugger.

I dok je kod klasičnih vratanaca dovoljno da ih pas gurne njuškom kako bi ušao, kod ovih vrata je situacija „malo“ drugačija. Naime, pas i mačka mogu da nose maleni adapter oko vrata ili, ukoliko su čipovani, vrata će sama iščitati podatke sa RFID čipa ispod njihove kože i automatski se otvoriti.

Za razliku od klapni za koje je potreban trening da bi životinja naučila da ih koristi, petWALK je intuitivan čak i za psa. Čak i najmanji model vrata nudi prostran i komforan ulaz koja se pred njima otvaraju automatski. Mačke će se definitivno osećati kraljevski…

Delovi vrata

Austrijska firma koja proizvodi ovaj uređaj zaista je o svemu razmišljala pa su zato u vrata ugradili i bateriju koja će omogućiti vašem kućnom ljubimcu da uđe u kuću čak iako nestane struje.

Doduše, 1.500 evra nije mala cena ali ništa nije dovoljno dobro za vaše kuče ili mače, zar ne? Ukoliko ste zainteresovani da kraljevski ugodite svom kućnom ljubimcu, potražite dodatne informacije na petWALK.

Foto: petWalk, Lloyd Alter/CC BY 2.0

Pogledajte i ove članke na našem portalu:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *