TECE tuš kanalica od neđajuček čelika, napravljena iz jednog komada sa metalnom rešetkom. Foto: Gradnja.rs
Opremanje, Promo

Kanalica u ravni poda TECEdrainline (video)

Ukoliko u vašem kupatilu želite tuš kadu u pločicama, obratite pažnju na ovo rešenje koje odlično izgleda a lako se održava.

Tuš kade u ravni poda su moderno i estetski lepo rešenje, ali da bi se savetuje da uložite malo više i uzmete kvalitetnu tuš kanalicu koja se ugrađuje u pod. Takođe instalaciju bi trebalo uraditi prema instrukcijama proizvođača kako ne bi imali problema kasnije kada se postavi keramika i završi kupatilo.

TECEdrainline je kanalica koja se postavlja u tuš kade obložene pločicama, a koja je izvedena od nerđajućeg čelika i iz jednog dela (bez varova i spojeva) tako da nećete imati problem sa njenim pucanjem ili oštećenjem tokom eksploatacije. U samoj kanalici je polirani inox sa 3D padom tako da se voda ne zadržava u kanalici što je efikasno protiv bakterija i kamenca.

Pločice u tuš kabini treba da imaju nagib od 1 do 2% prema slivniku dok se sama kanalica postavlja pod vaser vagom.

Dubina potrebna za postavku kanalice je od 68,50 mm do gornjeg ruba pločice (ukoliko se koristi opcija sa posebno plitkim horizontalnim odlivom dn40) ili standardno 95 mm (za plitak TECE Drainline odvod N50).

Saveti: Na šta treba obratiti pažnju prilikom ugradnje tuš kanalica

Instalacija kanalice je jednostavna ali se moraju ispoštovati uputstva proizvođača. Obratite pažnju na sledeće stvari.

Za početak se na kanalicu postavljaju nogice i pritežu se maticama tako da ona stoji ravno u vaser vagu što se proverava libelom. Na samim nogicama postaje fabričke rupe za koje su predviđene da se utiplaju u pod. Kada se sve fiksira, ne sme dolaziti do krivljenja ili pomeranja kanalice. Dakle, pločice u tuš kabini moraju biti pod padom a tuš kanalica ravna, u vaser vagi.

Jedna od prednosti TECE kanalice jeste što imaju rotirajući odvod, to jest opciju rotiranja slivnika za 360 stepeni. Na ovaj način se ugao odvoda može namestiti prema vertikali i samim tim smanjiti broj kolena od kanalice do vertikale čime se smanjuje mogućnost eventualnog začepljenja.

TECEdrainline odvod N50 se može rotirati za 360 stepeni i tako smanjiti broj kolena. Foto: Gradnja.rs

Izolacija bitumenskom lepljivom trakom

U setu uz TECE kanalicu dolazi bitumenska lepljiva traka koja ima sertifikat Seal system sa vodećim proizvođačima hidroizolacije (Sika, Ceresit, Mapei, Weber… ) da je potpuno kompatibilna i vodonepropustljiva, a koja se postavlja nakon izlivanja cementne košuljice. Na ovu traku se kasnije postavlja, to jest maže izolacija. Ukoliko se ova izolaciona traka ne postavi, usled sleganja zgrade može doći do pucanja spoja košuljice i kanalice, a samim tim i do oštećenja izolacije i procurivanja dela oko kanalice.

Uz komplet set dobija se i ključ za podizanje završne rešetke. Ovaj ključ nemojte bacati jer će vam služiti i kada budete želeli da očistite kanalicu. Nemojte koristiti šrafcigere niti otvarati kanalicu rukom jer možete da oštetite samu kanalicu… ili pak svoje ruke.

Rešetke za tuš kanalice

Postoji veliki izbor završnih rešetki za tuš kanalice. Od rupičastih preko punih inoksnih, staklenih pa sve do rešetki u koje se mogu ugraditi pločice ili prirodni kamen, koja je u tuš kabini tako da kanalica postaje skoro nevidljiva, odnosno vidan ostaje samo inoksni rub kanalice.

TECEdrainline u koju se mogu ugraditi pločice ili prirodni kamen; Foto: TECE

Sprečite povrat mirisa iz kanalice

Kao dodatna opcija za sprečavanje povrata mirisa iz kanalice može se postaviti TECE dodatak, to jest membrana koja ne dozvoljava da se mirisi vraćaju nazad kada se voda isuši iz kanalice. Kada se postavi ovaj dodatak, voda može da prolazi ali klapna ne dozvoljava mirisima da se vrate.

Dodatak za TECE tuš kanalice koji sprečava povrat mirisa; Foto: Gradnja.rs

Za dodatnu zaštitu, u kanalicu se može postaviti i sakupljač nečistoća, na primer kose. Ovaj dodatak se kupuje posebno ali može biti i deo TECE seta. Veoma je praktičan dodatak za održavanje tuš kanalice.

TECE drainline slivnik. Foto: Tece
TECE drainline slivnik. Foto: Tece
Nevidljivi TECE drainline slivnik sa pokrivkom u pločici. Foto: Tece
Nevidljivi TECE drainline slivnik sa pokrivkom u pločici. Foto: Tece

Cena tuš kanalice

Cena varira od veličine (dužine) kanalice kao i od tipa odabrane rešetke. Veličine kanalica u ponudi su od 70, 80, 90 pa čak do 150 centimetara.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *