Arhitektura

Porodična kuća koja je ujedno i pansion za ljubitelje pasa

Bow-wow House nije samo dom tročlane porodice koju čini i pet pasa, već i privremeni smeštaj za turiste koji su na putovanje krenuli zajedno sa svojim ljubimcima.

Biro Design Band YOAP dizajnirao je ovaj pet friendly objekat u ruralnom delu Južne Koreje. Njegovi vlasnici su mlada žena, njena majka i suprug kao i njihovih pet kućnih ljubimaca. Porodica je imala želju da se preseli na selo i stvori mesto na kome će se prijatno osećati sa svojih pet četvoronožnih prijatelja, ali pružiti i ugodan smeštaj svima koji žele da istraže provinciju Južne Koreje.

Bow-wow House 01

Bow-wow House smeštena ja na blagoj nizbrdici i izdeljena je na tri celine: deo za bračni par, drugi za njenu majku a treći za goste, piše Dezeen.

Bow-wow House 02

Deo za goste nalazi se u najnižem delu i odvojen je od privatnog dela kuće. Postoje četiri smeštajne jedinice, na čijim ulazima se nalaze ilustracije pasa. Celokupan enterijer segmentno sadrži motive pasa.

Bow-wow House 03

Prozori od poda do plafona dizajnirani su sa namerom da omoguće pogled na okolni predeo kako gostima tako i njihovim ljubimcima. Pločice i laminat su svuda u apartmanima kako bi blatnjavi tragovi mogli biti lako uklonjeni.

Bow-wow House 04

Bow-wow House 05

Oko dvorišta kuće nalazi se ograda čije su letve vertikalno postavljene, kako psi gostiju ne bi mogli neopaženo da izađu.

Bow-wow House 06

Bow-wow House 07

Foto: Shin Do Keun

Pogledajte i kako izgleda Samsungova pametna kuća za pse.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *