Opremanje

Bolja toplotna izolacija za industrijska segmentna vrata

Hörmann nudi ThermoFrame za termički prekid između vođenja za vrata i objekta.

Nova vrata sa odličnom toplotnom izolacijom nisu presudna samo za hladnjače. Danas ima sve više logističkih objekata koji se grade vođeni principima održivosti i koji imaju za to odgovarajuće sertifikate. Pored ostalog oni imaju vrata koja štede energiju. Prema ovim zahtevima Hörmann je za svoja industrijska segmentna vrata razvio termički prekid, koji poboljšava toplotnu izolaciju celih vrata: priključak na vođenje ThermoFrame.

hormann-vrata-energija
Novi Thermo-Frame priključak poboljšava termički prekid između vođenja za vrata i zida kao i dodatni dihtung a samim tim toplotnu izolaciju industrijskih segmentih Hörmann vrata do 40 procenata (desno). Bez ThermoFrame na vratima se stvaraju mali toplotni mostovi (levo)

 

Kod segmentnih vrata modela DPU sa površinom od devet kvadratnih metara, koja se koriste kod hladnjača, prema Hörmannovim podacima, toplotna izolacija je bolja i do 40 procenata. Ovo poboljšanje postiže ThermoFrame tako što toplotu iz unutrašnjeg prostora prenosi preko vođenja u zid. Robusni plastični ram, koji se može poručiti kao dodatni pribor, povećava zaptivnost vrata. Dodatni, široki dihtung se postavlja iznad već postojećeg dihtunga na vratima i time čini dvostruki nivo zaptivanja.

Dupli dihtunzi: sa dodatnim dihtunzima na bočnom graničniku (levo) i na gredi (desno) Hörmann-ova industrijska vrata još bolje zaptivaju
Dupli dihtunzi: sa dodatnim dihtunzima na bočnom graničniku (levo) i na gredi (desno) Hörmann-ova industrijska vrata još bolje zaptivaju

Efikasno zaustavljanje gubitka toplote

hormann-vrata-energija-featKada je garaža direktno naslonjena na kuću i graniči se sa prostorijama koje se zagrevaju ili iz garaže vodi prolaz u kuću, eksperti kao najbolje rešenje preporučuju duplozidna garažna vrata. Ona pomažu da se uštedi na troškovima za grejanje i da se zagrejani vazduh zadrži u kući. Toplotna izolacija LPU-vrata vodećeg proizvođača na tržištu Hörmanna sa njihovim 42 mm debelim lamelama sa odličnom toplotnom izolacijom sada može da bude još bolja. I to za 12,5 procenata. Novi ThermoFrame priključak na vođenje predstavlja efektivni termički prekid za konstrukciju garažnih vrata. Bez termo-prekida konstrukcija vrata dodiruje objekat i stvara mali termo-most. Novi dodatni pribor većim delom zaustavlja ovaj gubitak toplote. Pored toga, dodatni dihtunzi na obe strane i u području grede utiču na bolje dihtovanje vrata i umanjuju gubitak toplote iz unutrašnjosti garaže.

 

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *