Opremanje

Roletne bez gurtne: Inovativni sistem zamračivanja

Chores Lumina je hrvatski proizvod koji se veoma jednostavno montira na bilo koji prozor i dozvoljava pomeranje roletne u svim pravcima.

Sigurno znate za onaj problem kad roletnu ne možete da namestite tačno na mesto gde želite kako biste se sakrili od pogleda komšija. Baš biste želeli da ih spustite skroz dole ali ne želite da vam je mrak u stanu ili kući? Rešenje je Chores Lumina kojeg je osmislio bračni par Sanja i Boran Glavaš iz Zagreba, piše D&D.

Kad smo napravili prototip, zamolili smo za mišljenje direktora razvoja najvećeg američkog proizvođača roletni – kažu Sanja i Boran.

Osim što nemaju gurtne, za Chores Lumina roletne karakteristično je da se otvaraju odozgo prema dole i odozdo prema gore, a otvaranje se može instalirati i u smeru levo-desno. Materijal za zamračivanje je dvoslojna nabrana tkanina saćaste strukture.  Za pokretanje i postavljanje roletne u željeni položaj koriste se vođice s magnetom koje se mogu montirati na bilo koji prozor bez pripremnih radova.

Potrebno je samo s aluminijskih vođica skinuti zaštitnu foliju ispod koje je čvrst lepak i prisloniti ih uz okvir stakla. U vođice se zatim umetne roletna i stavi u željeni položaj. Okvir u kojem se nalazi tkanina zapravo je magnet koji čvrsto prijanja uz aluminijske vođice. Druga vrsta ugrađuje se unutar dva stakla, a roletna se pomera u željenom smeru pomoću ručke. Ovakav način zamračivanja zaista je praktičan jer održavanja nema, osim uobičajenog pranja stakala.

Više informacija o ovom sistemu možete naći na sajtu www.choreslumina.com.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *