Opremanje, Promo

Sistem površinskog grejanja i hlađenja koji štedi

Danas su sistemi površinskog grejanja i hlađenja postali vrlo popularni, jer su poznati po visokom komforu, korišćenju niskih temperatura u razvodu i energetskoj efikasnosti. Predstavljamo vam jedan veoma dobar sistem!

Kompanija REHAU na temu površinskog grejanja i hlađenja nudi usklađeno, kompletno rešenje, koje je jednostavno za instalaciju i koje pruža savršen komfor. Sveobuhvatni podsticajno-prodajni program namenjen instalaterima upotpunjuje ponudu. Pri tome je važno naglasiti da je kompletan sistem međusobno usaglašen i da je njegova instalacija brza i jednostavna.

Velika brzina polaganja

Nove RAUTHERM SPEED PE-Xa cevi su optimalno usklađene za primenu kod površinskog grejanja i hlađenja. Nasuprot uobičajenim cevima za površinsko grejanje one su i do 30% fleksibilnije, te je njihovo vreme polaganja još kraće, što instalaterima donosi korist. RAUTHERM SPEED cevi su dostupne u dimenzijama 16×1,5 u varijanti sa i bez postavljene čičak trake.

Sigurni spojevi

I kod RAUTHERM SPEED cevi se primenjuje tehnika spajanja sa pokretnom navlakom. Ona garantuje trajno nepropusni spoj bez O-prstena, što je čini sigurnom i ekonomičnom. Zbog optimalnih hidrauličkih karakteristika ona je izuzetno efikasna. Tehnika spajanja pokretnom navlakom omogućava ekonomično iskorišćenje ostataka cevi, a uz to je pogodna za polaganje, kako u beton, tako i u estrih.

Fleksibilni sistemi polaganja

REHAU za sve zahteve nudi odgovarajući sistem polaganja. RAUTHERM SPEED K cevi sa čičak trakom se polažu na samolepljivu specijalnu foliju. Novi čičak sistem RAUTHERM SPEED karakteriše ekstremno brzo polaganje uz neznatno angažovanje snage. Zbog toga se čičak sistem polaže i do 30 posto brže od uobičajenih sistema polaganja. Montažu može da izvede samo jedna osoba i to bez upotrebe alata. Zahvaljujući pričvršćivanju na čičak omogućen je fleksibilan izbor smera polaganja cevi i jednostavno ispravljanje njihovog položaja.

Cevi sa čičak trakom postavljaju se i do 30% brže od uobičajenih sistema polaganja.

 

rehau-podno-grejanje-hladjenje-4
Novi čičak sistem RAUTHERM SPEED

Još jedan dobro poznat sistem polaganja firme REHAU je Tacker-sistem. Nove REHAU Tacker basic ploče od polistirola kontrolisanog kvaliteta su pogodne za gradilišta, robusne su, sa nanetom folijom sa štampanim rasterom koja štiti izolaciju od vlage i vode iz estriha. Sistem, osim toga, ima kombinovanu toplotnu i zvučnu izolaciju. Tacker-uređaj multi firme REHAU omogućava brzo i jednostavno fiksiranje cevi, bez zaglavljivanja ili lomljenja igala u šaržeru. Tacker-igla specijalnog oblika obezbeđuje, u kombinaciji sa visoko kvalitetnom folijom sa štampanim rasterom, najbolju otpornost na izvlačenje i time fiksiranje cevi bez opasnosti od izbijanja.

rehau-podno-grejanje-hladjenje-2
Sistem polaganja na TACKER BASIC

Kontrola i putem kućne mreže

Za regulaciju temperature kod sistema površinskog grejanja REHAU nudi sobni regulator Nea. On se odlikuje svojim visoko kvalitetnim dizajnom u kombinaciji sa jednostavnom montažom, rukovanjem, kao i brojnim, individualnim specijalnim funkcijama. Treba posebno istaći optimizacione funkcije integrisane u sobnom regulatoru Nea. Kao novinu REHAU predstavlja sistem Nea Smart, koji ima serijski ugrađeni interfejs koji omogućava integraciju u kućnu internet mrežu i pristup putem interneta sa bilo kog mesta širom sveta. Novi regulator svojom preciznom i inteligentnom regulacijom omogućava i do 20 posto uštede energije. Za raspodelu toplotne/rashladne energije REHAU nudi različite razdelnike grejnih krugova sa meračima protoka, kao i odgovarajuće razdelne ormane.

rehau-podno-grejanje-hladjenje-3
Sobni regulator Nea Smart

Obezbeđena podrška

REHAU nudi instalaterima sveoubhvatni servis u bilo kojoj fazi projekta. U to spada podrška tokom projektovanja, obezbeđivanje softverskih rešenja koja su orijentisana na praktičnu primenu i mogućnost učešća na za branšu specifičnim seminarima REHAU Akademije, gde se prenosi Know-how koji će osnažiti poziciju instalatera u svakodnevnoj trci sa konkurencijom.

Kompletan sistem se za REHAU kupce dopunjuje prodajnom podrškom. U tom smislu REHAU instalateriskim firmama nudi profesionalno pripremljena reklamna sredstva za najrazličitije zahteve. Za instalatera to ne znači samo uštedu novca, već i uštedu vremena kako bi se posvećivao svojim glavnim zadacima.

Dodatne informacije možete pronaći na www.rehau.rs

Firme iz kategorije Grejanje i hlađenje:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *