LG je na sajmu Intersolar 2011 predstavio unapređene Mono XTM i Multi XTM solarne ploče, koje su za 8,3 procenata, odnosno 4,3 procenata, efikasnije od konvencionalnih modela.

Mono X prestavlja krovnu solarnu ploču sa najvećom energetskom efikasnošću od svih dosadašnjih modela kompanije LG u ovoj klasi. Dok konvencionalne mono solarne ploče rade sa 240 W električne snage, Mono X dostiže svoj pun potencijal na 260W, što ga čini znatno efikasnijim, ali i jednostavnijim i jeftinim za instaliranje.

Multi X, moćna fotonaponska solarna ploča, ima snagu od 240 W i poseduje energetsku efikasnost istog nivoa kao i konvencionalne mono solarne ploče. Napredna tehnologija površinske obrade, koja apsorbuje više svetlosti, omogućava da energetski izlaz bude znatno veći od standardnih multikristalnih solarnih ćelija. Noćno plava boja solarnih ćelija i tamni okviri doprinose i stilizovanom dizajnu Multi X solarne ploče.

Mono X i Multi X razvijeni su LG-jevoj laboratoriji za solarna istraživanja, koja je prva u ovoj oblasti dobila TÜV i UL sertifikat od najuglednijih institucija koje se brinu o kontroli bezbednosti i kvaliteta proizvoda. Ove solarne ploče imaju dvadesetpetogodišnju garanciju uz obezbeđen kompletan korisnički servis.

Laboratorijska istraživanja omogućila su kompaniji LG da realizuje svoje prioritete u procesu proizvodnje i osiguraju visok kvalitet i izdržljivost proizvoda. Nove solarne ploče mogu da izdrže pritisak od 5.400 Pa, kao i najsurovije klimatske uslove. Na prezentaciji koja je održana na Intersolar sajmu, posetioci su mogli i da vide 3D film koji pokazuje testiranje ovih solarnih ploča u ekstremnim uslovima.

Solarne ploče kompanije LG na svetskom tržištu su dostupne u više različitih veličina. Sa dimenzijama 4X9 m, 6X8 m, 6X9 m, 6X12 m i 6X10 m, Mono X i Multi X su specijalno dizajnirani kako bi izašli u susret svakom korisniku.