Spoj luksuza i zdravog načina života u Emerald Gardenu
Promo

Emerald Garden: Projekat bez kompromisa na crnogorskom tržištu premium nekretnina

Novi stambeni kompleks u mirnom delu Podgorice redak je primer EcoLux stanovanja na ovim prostorima.

Kvalitet je odsustvo nedostataka. Međutim, intenzivni razvoj turizma visoke kategorije u Crnoj Gori nije bio propraćen paralelnim razvojem tržišta višeporodičnih stambenih nekretnina, barem ne po pitanju kvaliteta. Asimetrija u razvoju ekonomije i standarda stanovanja dovela je do neravnoteže u kvalitetu svakodnevnog života na mnogim nivoima. Tragovi neusklađenosti su bili očigledni i na svakom koraku. Kvalitet nije opravdavao cenu, niti očekivanja.

U nedostatku ponude stanova zadovoljavajućeg kvaliteta, visoka srednja klasa u Crnoj Gori nije bila u prilici da zadovolji svoje stambene preferencije. Jedina dostupna mogućnost bili su kompromis i redukcija standarda. Posledično, ove porodice su stanovale u loše organizovanim, nedovoljno osvetljenim, nepravilno orijentisanim, dimenzionalno podnormiranim i tehnološki neopremljenim stanovima.

Od izbora lokacije, preko parternog uređenja pa do organizacije i opremanja stanova – sve u ovoj zgradi je na najvišem nivou.

Jedino moguće rešenje bio je radikalni obrt u vidu uvođenja potpuno novog stambenog koncepta. Po viziji ljudi iz kompanije VHM Development, na čelu sa Vedranom Roćenovićem, izvršnim direktorom kompanije VHM Development, pokrenut je Emerald Garden – projekat EcoLux stambene kategorije. Po svemu, reč je o projektu bez kompromisa i presedana na crnogorskom tržištu premium nekretnina, a možemo slobodno reći i šire.

Ova stambena zgrada na najdirektniji način pokazuje šta jedna vrhunska nekretnina jeste i treba da bude. Od izbora lokacije i pozicije objekta na parceli, preko parternog uređenja i visine plafona u garaži i stanovima, pa do organizacije i opremanja stanova, te materijalizacije fasade i odabira stolarije – investitor je vodio računa da sve na ovoj zgradi bude sve na najvišem nivou. No, sve je počelo sa investitorovom vizijom i čvrstom rešenošću da se ona materijalizuje u praksi.

Prestiž atraktivne lokacije

Kada kupujete nekretninu, najvrednija je lokacija i ko su vam komšije. „Inspirisani živopisnim pejzažem koji stvaraju brdo Gorica i tok rijeke Morače, kreirali smo, a sada i uspješno i realizujemo, viziju novog doma za naše sugrađane, ukrštajući neprikosnovenu udobnost sa ljepotom odabrane lokacije“ – ističe Roćenović iz VHM Developmenta. Naime, Emerald Garden se nalazi u delu Podgorice, na obronku reke Morače, a u neposrednoj blizini Parka Gorica. Reč je idealnom mestu za zdrav život i rekreaciju.

Susedstvo je srednjeg stepena urbaniteta, skrojeno po meri da ujedinjenja prednosti života u prirodi i stanovanja u gradu. Po volumenu i proporciji, objekat prati oblikovni kod susedstva. Objekat je tako pozicioniran da je svaka stambena jedinica direktno osunčana – što je značajna prednost. Emerald Garden se odlikuje i dvostranim izlaskom i to na ulice II Crnogorskog bataljona i Veliše Mugoše – iz koje su predviđeni pešački i kolski pristup.

Emerald Garden nalazi se u mirnom delu Podgorice, na obronku reke Morače, a u neposrednoj blizini Parka Gorica.

Zgrada se nalazi na obronku reke Morače, a u neposrednoj blizini Parka Gorica – idealnom mestu za zdrav život.

Lokacija je tako odabrana da se Emerald Garden ističe po oazi zelenila kojom je okružen. Naime, stanovi na prizemlju imaju samostalni izlaz u dvorište. Penthouse stan poseduje veliku krovnu terasu sa uređenim zelenilom i dodatnom opremom. S druge strane, sve jedinice u zgradi imaju fenomenalan pogled – ili na reku Morača ili na Park Gorica.

Pored navedenog, Emerald Garden je okružen i vrtićima, školama i objektima društvenog standarda. Njihova blizina pruža posebnu udobnost, a time i više vremena za porodicu. S druge strane, zelena oaza parka Gorica, doprinosi snažnoj povezanosti sa prirodom i zdravim stilom života. Reč je o savršenom skladu grada, arhitekture i prirode.

Maksimalno optimizovani stanovi

Pored penthouse stana, stambeni sklop čine komforni stanovi tri organizacione strukture: jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi. „Uložili smo puno truda u to da naši stanovi imaju (prije svega) najbolji mogući raspored, maksimalno iskorišćen prostor i odnos kvadrature u odnosu na broj spavaćih soba. Zahtevali smo i dosta prirodnog osvjetljenja koje je neizostavni uslov udobnosti i prijatnosti doma“ – ističe Roćenović. U ponudi je 29 stanova, od kojih se izdvajaju prizemne jedinice sa sopstvenim izlazom u dvorište, ali i penthouse stan.

Svi stanovi imaju optimizovanu organizacionu šemu, jasnu podelu na zajedničke, individualne i servisne sadržaje.

Svi stanovi imaju optimizovanu organizacionu šemu, jasnu podelu na zajedničke, individualne i servisne sadržaje. Dvosobni i trosobni stanovi su složene, razuđene osnove i dvostrane orijentacije. Otvaranje prostora u dnevnoj zoni vrši se po dijagonali, kroz ugaone prozore – što stanove čini izuzetno dobro osvetljenim i orijentisanim. Prelaz između namenskih zona vrši se pomoću prostora za kretanje, a čije su dimenzija malo podnormirane.

WC se nalazi u ulaznoj zoni. Kupatilo je pripojeno noćnom bloku. Dnevni boravak ima svoj nastavak u formi prostrane, otvorene lođe. Svaka spavaća soba ima svoj garderober, ali i visina prostorija je veća od standardne. Svi kvaliteti kulminiraju na poslednjoj etaži.

Penthouse je nešto zaista retko i izuzetno. Stan od 267 kvadrata zauzima čitavu osnovu sprata. Ima dve prostrane terase na oba kraja prvog sprata i još jednu prostranu terasu na drugom spratu, sa bogatim i raznovrsnim sadržajima. U programskom smislu, naročito je interesantna hobi soba koja zauzima glavno, centralno mesto u penthouse stanu.

U penthousu je naročito interesantna hobi soba koja zauzima glavno, centralno mesto u prostoru od 267 kvadrata.

Materijali i oprema vrhunskog kvaliteta

No, od stepena sofisticiranosti inženjerstva sigurno će vam zastati dah. Emerald Garden odlikuje se vrhunskom izolacijom i ventilisanom fasadom. Korišćena su sistemska rešenja proizvođača kao što su Villas Austria, najkvalitetnija termoizolacija dostupna na tržištu i hidroizolacija BentoShield. Kamena fasada izrađena je od najfinijeg crnogorskog kamena. Ali, to nije sve.

Prvi put u Crnoj Gori, ugrađen je jedinstveni sistem grejanja i hlađenja Sumsung Wind Free. Pored energetske efikasnosti, svaki stanar u svom stanu ima najviši stepen sigurnosti i komfora upravljanja uređajima na daljinu. Naime, u svakom stanu ugrađen je prestižni „Smart Home“ sistem Zennio. Tu su još i benefiti centralnog sistema zaključavanja (Masterkey), Plutafon zvučna izolacija, troslojno Guardian staklo, Hunter Douglas skrinovi za prozor, parking za bicikle i motore uz garažu sa ostavama, autoperionica i punjač za električna vozila.

Emerald Garden odlikuje se vrhunskom izolacijom, ventilisanom fasadom kao i kompletnim nivoom opreme.

U svakom smislu, svojim kupcima investitor je odabrao ono najbolje. „Svjesni činjenice da se udobnost i toplina doma ogledaju u kvalitetu odabrane stolarije i podova, odlučili smo se da drvena i unutrašnja ulazna vrata imaju potpis kompanije VH-Montenegro, domaćeg lidera u ovoj industriji i našeg partnera“ – izdvaja Roćenović za portal Gradnja. Zatim, u svakom stanu ugrađen je Tarkett parket najviše klase, sa posebnim slojem za habanje. Kada je reč o keramici i sanitarijama, odabrani su brendovi prve klase kao što su Florim (Rex, Casa Dolce, Cerim), te Villeroy&Boch, Hansgrohe, i Geberit.

Veza između spratova zgrade uspostavljena je pomoću KONE liftova najnovije generacije. I po ovome, Emerald Garden je jedinstven stambeni objekat u Crnoj Gori.

Kvalitet koji traje generacijama

Kao što smo mogli da se uverimo, Podgorica se ubrzano razvija i širi. No, šta je to premium nekretnina na crnogorskom tržištu teško je utvrditi jer na prostoru Balkana nema dovoljno primera pozitivne prakse. Međutim, situacija se postepeno menja. Granice se pomeraju. Postavljaju se novi standardi i očekivanja na tržištu premijum nekretnina.

Prema navedenom, Emerald Garden je redak slučaj EcoLux stambenog koncepta u pravom smislu te reči. Svaki detalj ugrađen u Emerald Garden biran je prema najstrožim kriterijumima. U ovom objektu objedinjeni su interesi energetske efikasnost i održivosti, bezbednosti stanara i imovine, te estetskih zahteve sklada i proporcije, a sve u cilju zadovoljenja sofisticiranih ukusa budućih stanara.

Za dodatne informacije, zainteresovani kupci mogu posetiti web stranicu www.emeraldgarden.me ili Prodajni salon kompanije VHM Development u Vučedolskoj ulici  br. 7 (Podgorica). Moguće je i zakazati online sastanak sa prodajnim savetnikom putem telefona +382 67 002 000 ili putem e-mail adrese [email protected].

Faktografija:

 • naziv: Emerald Garden
 • mesto: Podgorica
 • investitor: VHM Development
 • autori: Arhinet
 • godina: 2020.
 • površina: 3.551 m2
 • spratnost: P+5+Pk
 • etaža: 7
 • stanova: 29
 • parkinga: 33 mesta
 • stolarija: VH Montenegro
 • klima: Sumsung Wind Free
 • parket: Tarkett
 • keramika: Florim
 • sanitarije: Villeroy&Boch, Hansgrohe i Geberit
Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *