Promo

Inovativno rešenje za osvetljenje mračnih prostorija prirodnim svetlom

Želite dnevnu svetlost u hodniku, kupatilu, stepeništu ili garderoberu? Sada je i to moguće bez renoviranja!

Koliko god da je arhitekta inspiritivan pri projektovanju kuća ili zgrada, uslovi parcele i komšijski objekti ne dozvoljavaju mu da postavi prozor baš na svakoj željenoj poziciji. To je razlog zašto hodnici, kupatila, ostave i stepeništa često nemaju prirodno svetlo. Međutim, sada postoji rešenje i ono je veoma elegantno.

Prirodno svetlo se preko tunela reflektuje u prostoriju u kući

Danska kompanija VELUX razvila je svetlosni tunel koji je osmišljen tako da uvodi prirodnu, dnevnu svetlost u mračne prostorije, odnosno, tamo gde nije moguće ugraditi bilo kakav prozor.

Opcija za sveži vazduh

Svetlosni tunel sastoji se od ravne staklene krovne instalacije, visoko reflektujućeg tunela i raspršivača svetlosti na plafonu. Ventilacioni adapter se po izboru može ugraditi u svetlosni tunel da bi se osigurala prijatna unutrašnja klima u prostoriji. Nova generacija svetlosnih tunela može biti opremljena električnom opremom za osvetljenje koja im omogućava da funkcionišu kao lampe uveče, tokom noći ili kad god nedostaje prirodne svetlosti.

Zahvaljujući elegantnoj spoljašnjosti, koja se sastoji od ravnog, čvrstog stakla u kombinaciji sa poliuretanskim ili aluminijumskim okvirom i opšivkom, svetlosni tunel se odlično uklapa u krov.

Dnevno svetlo od sada i u mračnim hodnicima

Za koga je namenjen

Svetlosni tunel je veoma zgodan za prostorije bez prozora koje u porodičnim kućama ili na najvišem spratu zgrade ispod samog tavana, nisu do sada bile pogodne za preuređenje u životni prostor.

VELUX svetlosni tunel se može ugraditi u svaki profilisani ili ravan krovni pokrivač nagiba između 15 i 60 stepeni. Dužina savitljivog tunela je dovoljna za razdaljine do 2 metra od krova do plafona. Za veće razdaljine ili više svetla, preporučuje se nesavitljivi tunel koji se može produžavati sa više tunela, do 6 metara.

Dnevna svetlost u kupatilu? Zašto da ne!

Svetlosni tunel obično ne zahteva renoviranje ili preuređenje i dopušta stanarima da uživaju u prirodnoj svetlosti unutar njihovih kupatila, hodnika ili drugih tamnih prostorija, odmah nakon ugradnje svetlosnog tunela.

Pogledajte i video prilog o ovom inovativnom rešenju:

VELUX svetlosni tunel se jednostavno ugrađuje i ima garanciju na 5 godina. Više informacija saznajte na www.velux.rs ili na www.facebook.com/VELUX.rs.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *