Izdvojeno, Promo

Plutajuće vile u Dubaiju pružaju maksimalnu bliskost s prirodom

Prostorije ispod vodene površine omogućavaju gostima da uživaju u lepotama morskog dna! Ovo zamisao je ostvarena zahvaljujući inovativnim aluminijumskim sistemima.

Projektovanje revolucionarnih objekata, koji pomeraju granice u građevinarstvu i arhitekture, traži sa sobom i partnere koji će tehničkim rešenjima omogućiti da se oni uopšte izvedu. Jedan takav blizak vid saradnje arhitekata i industrije najbolje se može sagledati na primeru plutajućih vila u Dubaiju gde je cilj bio napraviti moderno utočište koje svojim gostima pruža osećaj slobode tako da oni budu što bliže prirodi.

Podvodna soba

Naime, ove vile u Persijskom zalivu zamišljene su kao plutajuće strukture s dva nivoa iznad i jednim nivoom ispod vodene površine! Boravak u ovim prostorijama gostima omogućava da se osećaju kao deo prirode ali i da spavaju okruženi ribama i svim lepotama morskog dna.

Za realiziciju ove smele arhitektonske vizije izabrana je kompaniju ALUMIL čija je ugaona konstrukcija SUPREME S650 PHOS ugrađena u prizemlju plutajućih vila. Zbog mininalističkog dizajna ovog sistema, obezbeđen je maksimalni slobodni prostor, povećavan je osećaj slobode kroz direktan kontakt sa spoljašnjom sredinom čime je ispunjen zahtev arhitekata – što bliži kontakt s morskom prirodom!

ALUMIL-ov novi klizni toplotno izolovani sistem SUPREME S650 PHOS je idealno rešenje za široke raspone sa velikim staklenim površinama koji nudi elegantne konstrukcije visoke funkcionalnosti, performansi i minimalističkog arhitektonskog dizajna. Glavna prednost ovog sistema je unapređenje životnih uslova povećanjem prirodnog osvetljenja i minimalnom vidljivom širinom aluminijuma, čineći da se osoba oseća bliže spoljašnjem okruženju i povećava osećaj slobode.

Sistemi za sva vremena

Pored toga, u plutajuće vile su implementirani „klasični sistemi za sva vremena“ čvrsti okretno-nagibni sistem SMARTIA M11000 kao i elegantna strukturalna ograda SMARTIA M8200, koje uspešno pokrivaju visoke estetske potrebe ovog projekta.

Plutajuće vile nalaze se u Persijskom zalivu, nekoliko kilometara udaljene od obale Dubaija. Vile će se prostirati na tri nivoa: najinteresantniji, podvodni nivo, sadrži spavaće sobe i kupatila, na srednjem spratu nalaze se dnevni boravak, kuhinju i trpezariju, dok je gornji sprat opremljen đakuzijem, mini barom, kuhinjom, kupatilom i staklenim podom. Kompleks, čiju izgradnju finansira Kleindienst Group, sastoji se od 42 plutajuće vile veličine 150 – 375 kvadratnih metara.

Činjenica da je veoma poznata svetska kompanija Kleindienst Group izabrala ALUMIL sisteme na ovom veoma zahtevnom projektu svakako nije slučajnost, jer je ALUMIL uključen u nekoliko velikih projekata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i veoma čvrsto drži svoju poziciju na Bliskom Istoku poslednjih godina.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *