Opremanje, Promo

Daikin klima-uređaji – za život sa stilom

Kupovina stana je jedan od najvažnijih događaja u životu koji sa sobom nosi ogroman stres. Brojni su faktori o kojima treba voditi računa kako biste bili sigurni da ste odabrali nekretninu koja je ujedno funkcionalna i komforna.

Pored nabavke nameštaja, bele tehnike svakako jedna od bitnih stavki jeste i pitanje odabira klima-uređaja. Kod kupovine novih stanova situacija je znatno olakšana jer se sama instalacija vrši i pre nego što je stan opremljen nameštajem. Zato je idealno vreme za rešavanje pitanja klimatizacije upravo trenutak pre početka opremanja nekretnine. Ukoliko se uz to useljenje poklapa sa početkom letnje sezone, onda je brzina odabira ključna. U moru različitih ponuda nije lako doneti pravu odluku. Koji model izabrati kako biste imali i komfor i efikasnost, bez narušavanja enterijera stana?

Kriterijumi koje treba uzeti u obzir su brojni, a mi vam u daljem tekstu navodimo one najvažnije kako bismo vam olakšali odluku pri kupovini.

Energetska efikasnost

Oznaka energetske efikasnosti predstavlja odnos između utrošene električne energije i ostvarenog rashladnog ili toplotnog učinka i iskazana je na skali od A do G pri čemu se slovom A obeležavaju proizvodi sa najmanjom potrošnjom električne energije za isti rashladni učinak, dok klasa G označava uređaj sa najvećom potrošnjom. U okviru A klase mogu se koristiti i tri dopunske klase koje označavaju veću efikasnost uređaja A+, A++ i A+++.

DAIKIN u svom asortimanu nudi uređaje, kao što je Daikin Stylish, koji imaju sezonsku efikasnost i do klase A+++. Sezonska efikasnost meri stvarnu energetsku efikasnost uređaja za grejanje ili hlađenje tokom čitave godine.

Kapacitet klima-uređaja

Prilikom određivanja kapaciteta uređaja definiše se broj potrebnih kilovata koji se dobija tako što se kvadratura prostorije u kojoj će klima-uređaj biti instaliran deli sa 10. Pored toga treba uzeti u obzir i položaj i orijentaciju prostorije, broj staklenih površina, broj električnih uređaja, izolaciju kao i broj osoba koje će u prostoriji boraviti. U slučaju da se uzme manji kapacitet nego što je potrebno, uređaj neće moći da rashladi/zagreje prostoriju, dok u slučaju predimenzionisanja dolazi do nepotrebnog rasipanja energije i samim ti većih računa za struju.

Vrsta (split, multi)

Najzastupljeniji tip uređaja danas je split sistem koji se sastoji od dve odvojene jedinice – spoljne i unutrašnje raspona snaga između 2,1 i 14kW. Multi split sisteme čine dve ili više unutrašnjih jedinica koje se povezuju na jednu spoljnu što je idealno rešenje za istovremeno hlađenje ili grejanje više prostorija. Pored toga, klima-uređaje možemo klasifikovati i po mestu montaže unutrašnje jedinice na zidne, parapetne, kanalske i kasetne.

Inverter

Inverter predstavlja tehnologiju koja regulisanjem rada kompresora smanjuje potrošnju energije. Umesto nepotrebnog trošenja energije na učestalo zaustavljanje i pokretanje motora, inverter podešava brzinu motora tako da radi u kontinuitetu. Održavanjem neprekidnog rada, potrošnja se smanjuje za 30% u odnosu na on/off uređaje. Svi DAIKIN klima-uređaji su opremljeni inverterskom tehnologijom te samim tim spadaju u više kategorije energetskih razreda i štede vaš novac.

Funkcije

Pored hlađenja i grejanja, postoje i brojne dodatne funkcije koje za cilj imaju kreiranje savršenog komfora u vašem domu. Tako na primer, svojim klima-uređajem možete upravljati putem Daikin Online Controller aplikacije sa svog telefona u bilo kom trenutku. Jedna od bitnih stavki je svakako i prečišćavanje vazduha, što je zahvaljujući tehnologiji Flash Streamer, koja uklanja čestice, alergene i mirise, sada moguće. Za one koji ipak žele nešto više, tu je i uređaj Ururu Sarara koji objedinjuje pet funkcija u jednoj jedinici: hlađenje, grejanje, prečišćavanje vazduha, ventilaciju, ovlaživanje i odvlaživanje.

Stoga, ukoliko razmišljate o kupovini klima-uređaja, posetite naš izložbeni salon u ul. Stanoja Glavaša 18 u Beogradu,  u kome ćete na licu mesta moći da testirate sve uređaje i dobijete besplatne konsultacije oko odabira rešenja za klimatizaciju za vaš novi dom.

Za više informacija posetite: https://www.daikin.rs/sr_rs/contact.html

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *