Dešavanja, Softver

3D Novi Beograd na servisu Google Earth

Projekat „3D Novi Beograd” odnosi se na izgradnju digitalnih modela najvažnijih objekata Novog Beograda na jednom od najpopularnijih servisa na internetu – Google Earth-u.

Promocija projekta „3D Novi Beograd” prisustvovali su potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković.

– Svima je jasno da je 21. vek doba Google-a, Facebook-a i Amazon-a. Internet transformiše način na koji ljudi razgovaraju, komuniciraju, način na koji posluju. Zbog toga je izuzetno značajno da Novi Beograd, kao jedna od najuspešnijih srpskih opština, bude ona koja će prednjačiti i koja će spojiti realnost sa virtuelnim i ojačati šanse za građane Novog Beograda i Srbije da upoznaju više ljudi, privuku više turista i investitora. Na ovaj način će svako ko živi na Novom Beogradu moći da kaže prijatelju kako da dođe, svako ko posluje će biti u stanju da veoma precizno obezbedi navigaciju onima koji žele da posluju sa njima, svako ko želi da se školuje ovde će imati mogućnost da radi na bazi ovog projekta i da ga nadograđuje – rekao je Božidar Đelić..

Otvarajući skup, predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković istakao je značaj ovog projekta.

– Opština Novi Beograd je ušla u ovaj projekat prošle godine sa idejom da naš grad promovišemo kao dobro mesto za život i ulaganje, kao mesto koje je u stanju da svoje kvalitete i sadržaje ponudi na način na koji to rade najveće svetske metropole. Trenutno smo na servisu Google Earth prisutni kao prvi po rejtingu kvaliteta objekata u odnosu na pokrivenost teritorije, imamo praktično sve stambene objekte i sve javne objekte. Važno je naglasiti da je ovo što smo mi uradili samo osnova koja omogućava veliku nadogradnju – u edukativne svrhe, turističke svrhe, kao navigacija za automobile i mobilne uređaje. Sa potpredsednikom Vlade Srbije smo se već dogovorili da će centar za promociju nauke, koji će se graditi u Bloku 39, uskoro dobiti svoju prezentaciju u virtuelnom 3D Novom Beogradu – rekao je Milenković.

Kako videti Novi Beograd u trećoj dimenziji?

Svi građani mogu 3D Novi Beograd posetiti preko servisa Google Earth, tako što će preuzeti besplatan program sa lokacije http://www.google.com/earth/ i u polju za pretragu uneti Novi Beograd.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *