Softver

Niste talentovani za crtanje? To više nije problem ako imate ovu aplikaciju

Izaberite bilo koju fotografiju s telefona, a SketchAR će vam pokazati kako da je precrtate na papir ili na zid.

Slobodoručno crtanje je veština koja je veoma bitna ukoliko se bavite arhitekturom. Međutim, ukoliko nemate talenta za crtanje, veoma ju je teško naučiti. Ipak, za sve one napaćene duše koji ne mogu da prevaziđu ovaj problem, rešenje ipak postoji: zove se SketchAR.

Zahvaljujući izmenjenoj realnosti, korisnici vide gde treba da postave olovku i kuda tačno da vuku linije kako bi precrtali izabranu sliku s telefona.

 

Ovaj zgodna aplikacija za iPhone i Android, koja koristi Guglovu tehnologiju Tango, može bilo koju fotografiju ili crtež da pretvori u skice koje se potom zahvaljujući izmenjenoj realnosti (augmented reality) mogu projektovati na površine u stvarnom svetu. Zvuči komplikovano? Zapravo, nije. Sve će vam biti jasno kada pogledajte ovaj video:

Aplikacija omogućava korisnicima da precrtaju slike na papir tako što će za početak nacrtati pet krugova na njegovim obodima. Ovi krugovi će poslužiti aplikaciji da se orijentiše i da pravilno pozicionira sliku na papir. Onda nastaje magija! Zahvaljujući izmenjenoj realnosti, korisnici vide gde treba da postave olovku i kuda tačno da vuku linije kako bi precrtali izabranu sliku s telefona.

Ova aplikacija je sjajna alatka za sve one koji žele da nauče da crtaju ali i za sve one koji žele da precrtaju crtež s telefona na površinu u stvarnom svetu. SketchAR odlično može poslužiti za crtanje murala, a učenici i studenti će ga najviše koristiti da varaju na ispitima… pardon, da savladaju tehnike slobodoručnog crtanja.

Samo za Tango uređaje

Loša vest je da SketchAR radi samo na Lenovo Phab 2 Pro ili Asus ZenPhone AR koji imaju podržavaju Tango Project. Dobra vest za vlasnike suparničkog tabora je da aplikacija radi na svim iPhonima.

Skinite SketchAR za iPhone ovde ili za izabrane Android uređaje ovde.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *