Enterijeri

Zavirite u novi njujorški hotel sa sobama koje nude iskustvo jahtinga

Renomirani Herzog & de Meuron potpisuje enterijer hotela Public koji je lišen suvišnih hotelijerskih usluga.

Hotel Public nastao je prema ideji legendarnog ugostitelja i preduzimača u sferi nekretnina Jana Šragera. Izgradnja hotela, sa 367 soba u njujorškoj četvrti Bowery, bila je odgovor na rastuću konkurenciju koja stiže iz onlajn servisa za izdavanje soba Airbnb. Hajde da zajedno pogledamo kako izgleda taj odgovor!

To nije shabby chic, retro, industrijski, reciklirani ili sveprisutni bruklinski stil. Ovde imamo jednostavnost koja vodi do krajnjeg sofisticiranog izgleda.

– rekao je Jan Šrager, za Dezeen.

Hotel ima dva restorana. Restoran Public raspolaže s raznovrsnim, kako su ga nazvali, eklektičnim menijem dok restoran Louis funkcioniše kao snek-bar, s laganim jelima i velikom ponudom kafe.

Tri bara, s prigušenom rasvetom i zanimljivim komadima nameštaja, razvija se i prema otvorenom prostoru, tako da krovna terasa nudi panoramski pogled na Menhetn.

U podrumu se nalazi fleksibilan prostor za organizovanje raznovrsnih događaja poput kulturnih programa koji podrazumevaju javne diskusije, kao i pozorišne i muzičke predstave.

Sobe su dizajnirane tako da nude iskustvo jahtiga. Nema room servisa, već se hrana naručuje onlajn. Posebna pažnja je usmerena na savremene uređaje, pa svaka soba poseduje Apple TV i dosta utičnica za punjenje raznovrsnih električnih uređaja. Gost može da otključava i zaključava vrata preko svog pametnog telefona.

Kako se navodi u saopštenju, hotel je lišen svih „suvišnih hotelijerskih usluga“. Nadamo se da su i cenu lišili suvišnih nula

Herzog & de Meuron je jedan od najpozantijih svetskih biroa. Potiče iz Švajcarske a veoma su aktivni i u SAD. Nedavno je useljena njihova nova luksuzna stambena zgrada koja je promenila panoramu Menhetna. Pročitajte više o njoj ovde.

Foto: Herzog & de Meuron

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *