Izdvojeno, Regionalni projekti

Ovaj hotel u Rovinju svojim oblikom poštuje liniju obale

Rovinj je dobio još jedan hotel s četiri zvezdice, ali se ovaj izdvaja neobičnim arhitektonskim oblikovanjem.

Hotel Amarin smešten je u gustoj borovoj šumi, sa dobrim pogledom ka moru i samom gradu Rovinju. Njegov projekat potpisuju arhitetke Lea Pelivan i Toma Plejić iz zagrebačkog biroa STUDIO UP. Ovaj hotel koji se prostire na površini od 27.000 kvadrata, zanimljiv je jer prostor između javne i privatne sfere krase zakrivljeni tuneli, rampe u vazduhu, krivudava levitirajuća staza i razlomljeno stepenište.

Objekat, koji zbog uvučene prizemne etaže izgleda kao da levitira, svojim ogranskim oblikom prati liniju obale i osigurava dobar pogled ka pučini i šumi.

 

Svi javni sadržaji u direktnom kontaktu s terenom i pripadajućim spoljašnjim sadržajima organizirani su neformalno, u nepravilnim formama, piše Vizkultura.

Karakter javne sfere je dinamičan, neočekivanih sudara, kadrova, perceptivne igre i prisutne sugestivne konstrukcije koja šiklja iz tla.

– kažu arhitekte iz biroa STUDIO UP.

Objekat, koji zbog uvučene prizemne etaže izgleda kao da levitira, svojim ogranskim oblikom prati liniju obale i osigurava dobar pogled ka pučini i šumi.

Amarin je pravi porodični hotel a to potvđuju i 5 spoljašnjih zona s igračkama, deset unutrašnjih tematskih punktova za decu, ali i dve plaže, tri unutrašnja bazena kao i četiri spoljašnja bazena.

Foto: Robert Leš

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *