Novi objekti

Rovinj dobija novi hotel s pet zvezdica vredan 80 miliona evra

Umesto postojećeg hotela Park, na jednoj od najlepših lokacija u Istri nići će raskošan hotel po projektu biroa 3LHD.

Među omiljenim hrvatskim turističkim lokacijama Beograđana i Novosađana sigurno se nalazi i Rovinj. Iako je on već bogat dobrom hotelskom ponudom visoke kategorije, kao što su Monte Mulini, Lone i nedavno otvoreni Amarin, na leto 2018. godine moći će se uživati u novom hotelu sa pet plus zvezdica, piše Jutarnji list.

3lhd-hotel-park-rovinj-2

Projekat potpisuje renomirani zagrebački biro 3LHD koji je već ostavio pečat u Rovinju sa pomenutim hotelom Lone, jednim od najavangardnijih hotela na Jadranu, ali i sa ekskluzivnom plažom Mulini o kojoj smo ranije pisali. Novi objekat gradiće se na mestu postojećeg hotela Park čime će se zaokružiti celina u južnom delu Rovinja sa kojeg se pruža sjajan pogled sa istorijski deo gradića.

O kakvom ambicioznom projektu se radi, govori i podatak da budžet za izgradnju hotela i pripadajućih plaža iznosi 80 milona evra što je najveća turistička investicija u Hrvatskoj.

3lhd-hotel-park-rovinj-3

Možda je to malo neobično, rušiti funkcionalnu zgradu kako bismo na njenom mestu sagradili novu, ali s postojećim objektom nije bilo moguće postići ciljeve koje smo sami sebi zadali.

– rekao je Silvije Novak iz 3LHD-a

Novi hotel Park imaće 209 smeštajnih jedinica sa 16 apartmana veličine između 63 i 175 kvadrata, različitog tipa uređenja i ponude, a svaki od njih krasiće veliki dnevni boravak, privatna terasa sa sunčalištem i takozvanim plunge-poolom (manjim bazenom za opuštanje), zasebnom kuhinjom, privatnom saunom i garderobom, privatnom garažom i još mnoštvom luksuznih usluga i sadržaja.

Povezanost s prirodom

Novi hotel biće uvučen u brdo, pedesetak metara od mora, a specifičnost hotela zasigurno će biti kaskadni tip gradnje, i to na šest etaža, gde će ona šesta zapravo biti ulaz u zgradu, a sobe se potom spuštati prema prvoj etaži na kojoj su arhitekti zamislili da ponude javne sadržaje.

Projekat enterijera biće prepušten studiju Pierra Lissonija, jednog od najpoznatijih italijanskih dizajnera koji sarađuje sa svetski poznatim kompanijama kao što je proizvođač nameštaja Kartell i mnogi drugi.

Svaka od šest etaža biće povezana s prirodom, odnosno, imaće pristup iz okoline, dok će u enterijerima naglasak biti stavljeni na pogled ka ostrvu sveta Katarina i centru grada.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Responsive Miracle

    Odlicno izgleda

Ostavite odgovor

Obavezna polja *