Autor idejnog rešenja je „Parallel Studio“ iz Beograda; Render: Parallel Studio
Novi objekti

Ovako će izgledati novi kineski tržni centar na Novom Beogradu

U prvoj fazi planirana je gradnja jednospratnog objekta od preko 22.000 kvadrata, dok se kasnije planira dvospratni objekat od blizu 8.000 kvadrata.

Izgradnja novog Kineskog tržnog centra u srpskoj prestonici još uvek iščekuje građevinsku dozvolu, a prema urbanističkom projektu biće realizovana u dve faze.

Lokacija se nalazi uz stambene blokove u Ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, na svega nekoliko kilometara od objekta koji su kineski trgovci koristili u bloku 70, a koji je izgoreo u požaru prošle godine.

Investitor novog tržnog centra je kineska kompanija „Eurasia Trade Center“, a autor idejnog rešenja je arhitektonski biro „Parallel Studio“ iz Beograda.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Širi prikaz lokacije; Foto: Beobuild/Google Earth

U dve faze planirano 476 lokala

Prva faza novog tržnog centra, koja bi trebalo da počne do kraja godine, sastoji se iz 22.327 m2 komercijalnog prostora, dok bi u drugoj fazi bio dograđen još jedan prodajni objekat ukupne površine skoro 8.000 m2.

Kako je jedna od namena ovog centra da omogući kvalitetan poslovni prostor za male kineske trgovce i firme, ovaj moderan tržni centar imaće čak 360 lokala u prvoj fazi i još 116 u drugoj, piše Beobuild.

U prvoj fazi planirana je gradnja jednospratnog objekta četvorougaone osnove, dok se u drugoj fazi planira nešto viši dvospratni objekat.

U prvoj fazi planirana je gradnja jednospratnog objekta četvorougaone osnove (Pr+1), dok se u drugoj fazi planira nešto viši dvospratni objekat (Pr+2), takođe isključivo komercijalne namene.

Kako se u okviru parcele nalazi i zaštitni pojas dalekovoda, ovaj prostor je na tlu iskorišćen za veliki pristupni plato i parking između dva objekta.

Oba novoplanirana objekta imaće isključivo komercijalnu namenu; Render: Parallel Studio

Otvoreni parking sa 430 mesta

Prostrana površina između dva objekta širine 65 metara planirana je kao otvoreni parking sa 430 parking mesta.

Prema planu, Ulica Jurija Gagarina biće produžena jugoistočnom stranom novog kineskog tržnog centra i povezana sa saobraćajnom vezom do Obilaznice, a u budućnosti tamo će biti i pozicija okretnice tramvaja, što će sve pomoći lakšem pristupu i saobraćajnim vezama.

Na uglu sa Ulicom Jurija Gagarina objekat ima naglašen pešački ulaz, karakteristično oblikovan za ugaone objekte, uz formiran manji pešački plato ispred glavnog ulaza.

Manji pešački plato biće formiran ispred glavnog ulaza; Render: Parallel Studio

U prizemlju tržnog centra projektovano je termoizolujuće staklo u vidu izloga celom dužinom objekta.

U prizemlju objekta prve faze je smešteno 185 lokala, od kojih je 88 orijentisano tako da se ulazi spolja,

Slično je zamišljen i objekat druge faze, koji će od 62 lokala u prizemlju imati 27 orijentisano tako da se ulazi direktno sa parterno uređene površine. U prizemlju objekta projektovano je termoizolujuće staklo u vidu izloga celom dužinom objekta.

Za međuspratno kretanje u objektu biće izgrađeno 5 stepenišnih jezgara, od kojih dva imaju teretne liftove, dok će se posetioci služiti i sa dva eskalatora u centralnom delu.

Izgradnja prve faze novog tržnog centra trebalo bi da počne do kraja godine; Render: Parallel Studio

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Jovan

    Obzirom da je prethodni “ trzni centar „, nazovimo ga tako… bio pretrpan i sa jako losim higijenskim uslovima.. kako su planirali da se to ne desi sa lepom i novom zgradom..

    1. miki

      ne živi u zabludi , isto će biti i sa novim, smrad kupusa, smrad plastike i poslednji užas od robe, za srbe idealno!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *