Aktuelno, Novi objekti

Delta planet Autokomanda na 170.000 kvm

Kompanija Miroslava Miškovića „Delta ril estejt” postala je vlasnik dva hektara zemljišta na Autokomandi, gde planira gradnju najvećeg šoping mola na Balkanu, od 170.000 kvadratnih metara.

To je dvostruko više od „Delta sitija” i za 40.000 kvadrata prostranije od „Ušća”, koje još važi za džina među hramovima potrošnje na ovim prostorima. Ili, drugim aršinom mereno, to je površina 24 fudbalska igrališta (105 puta 68 metara, po standardima koje propisuje UEFA).

Za zakup na 99 godina parcele između autoputa i Tabanovačke ulice Mišković je nedavno dao gradu oko milijardu dinara, što je upola manje nego što je Petar Matić, vlasnik „MPC holdinga“,  2008. godine na tom potezu izlicitirao za 2,8 hektara i tako osujetio „Deltine” planove da, osim šoping mola, zida i dve kule od po 21 sprata.

 

„Delta ril estejt” bio je jedini ponuđač na oglasu za davanje u zakup zemljišta na Autokomandi i plac je dobio po početnoj ceni, odnosno za oko 1,090 milijardi dinara. Ako odluče da zakupninu izmire odjednom, imaju pravo na popust od 30 odsto, a mogu je platiti i na 36 mesečnih rata, kaže Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Početak radova je planiran do kraja 2012. godine, a završetak šoping mola u drugoj polovini 2014. godine. Sledeće godine počinje i izdavanje lokala. Za ovaj atraktivan projekat zainteresovani su svi brendovi prisutni na našem tržištu, kao i oni koji tek treba da dođu. Poslovne kule nećemo podizati kada i šoping mol, ali to ne znači da smo od njih odustali. Realizacija kula zavisiće od uslova na tržištu nekretnina, kaže Dragana Čukić, generalna direktorka „Delta ril estejta”.

首钢“水晶鞋”
首钢“水晶鞋”
Situacija
Situacija

(Politika, Beobuild)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *