Novi objekti

Mini-marina Surčin

U Privrednoj komori Beograda danas će biti predstavljena studija izvodljivosti za izgradnju rečne mini-marine u Srbiji, kao rezultat projekta Cluster Club.

U okviru projekta Cluster Club, jedan od ciljeva Privredne komore Beograda bio je izrada studije izvodljivosti za izgradnju rečne mini-marine u Srbiji. Studija izvodljivosti uspešno je izrađena, a kao lokacija za izgradnju mini-marine izabrana je Opština Surčin, koja je izrazila veliko interesovanje i spremnost da realizuje ovakav projekat.

Projekat Cluster Club sufinansira se u okviru IPA programa jadranske prekogranične saradnje, a cilj je podsticanje bržeg stvaranja i jačanja klastera u okviru sektora nautike i brodogradnje, sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

Projekat će doprineti jačanju mogućnosti za inoviranje regionalnih i proizvodnih sistema putem razvoja saradnje, korišćenjem mogućnosti za razvoj biznisa i istraživanjem tržišta.

Kako je saopšteno iz komore, prekogranično partnerstvo sastavljeno od 15 partnera iz šest različitih zemalja, analiziraće postojeće klastere kroz mapiranje i utvrđivanje trgovinskog sektora koji je vezan za nautički proizvodni lanac, s naglaskom na prerađivačku industriju u sektoru drveta, plastike, gume, metala i tekstila, na području koje pokriva projekat.

Partnerstvo će promovisati razmenu najboljih praksi i iskustava, preduzetničku saradnju i stvarati uslove za nove poslovne aktivnosti.

Tokom realizacije projekta, predviđena je i organizacija poslovnih susreta preduzeća i istraživačkih centara u različitim zemljama. Osim toga, sprovodiće se promotivne aktivnosti kao podrška preduzećima koja neguju tradicionalne zanate u delatnostima vezanim za brodogradnju.

(Tanjug)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *