Viceroy Kopaonik je hotel s 5 zvezdica
Novi objekti

Kako će izgledati hotel Viceroy na Kopaoniku

Početkom 2021. godine svoja vrata otvoriće luksuzni hotel s 5 zvezdica u centru naše planinske lepotice.

Viceroy Hotels & Resorts, ugostiteljski brend iz Los Anđelesa, objavio je otvaranje svog prvog hotela na evropskom kontinentu – luksuznog „ski-in, ski-out“ rizorta Viceroy Kopaonik Srbija (Vajsroj Kopaonik Srbija).

Otvaranje hotela Viceroy Kopaonik najavljeno je za kraj zimske sezone naredne godine. Nakon destinacija širom SAD-a, Latinske Amerike i Kariba, za svoju prvu evropsku destinaciju odabrao najpoznatije domaće skijalište u Srbiji.

„Ponosni smo zbog ukazane prilike da našu ’Planinu sunca’, nakon američkog Snowmassa, predstavimo kao drugu planinsku destinaciju Viceroy hotela i kao prvo internacionalno planinsko odmaralište. S velikim nestrpljenjem iščekujemo da buduće goste upoznamo sa bogatom kulturnom istorijom regiona i omogućimo im da iskuse bezgraničnu lepotu ovog nacionalnog parka“, rekao je Goran Kovačević, generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Serbia.

Predsednički apartman

Crpeći inspiraciju iz lokalnog stila „Suvog Rudišta“, svaka soba odražava prirodnu lepotu pejzaža Kopaonika.

Hotel će zaposliti 150 ljudi, a koliko pažnje posvećuje lokalnoj zajednici u kojoj se hotel nalazi, Viceroy je pokazao i time što je u svoj tim uključio oko 25 odsto zaposlenih iz Raškog okruga. Takođe, osim bogatog kulinarskog iskustva koje je generalni direktor Goran Kovačević stekao u Beogradu i Evropi, Viceroy Kopaonik je predstavio i šefa kuhinje Endrua Džounsa (Andrew Jones) – dobitnika svetskih kulinarskih priznanja, uključujući i prestižnu Roux stipendiju i Nagradu za izvrsnost koju dodeljuje britanska Akademija kulinarskih umetnosti.

Soba hotela Viceroy Kopaonik

Inspiracija iz lokalnog stila

Kao deo Viceroy Icon kolekcije, koja se sastoji od objekata koji pružaju raskošno hotelsko iskustvo, Viceroy Kopaonik poseduje 119 prostranih soba za goste, od kojih su neke najveće po kvadraturi na Kopaoniku. Hotel poseduje i „penthaus“ sa dve spavaće sobe, privatnom kuhinjom, trpezarijom i liftom. Crpeći inspiraciju iz lokalnog stila „Suvog Rudišta“ i drugih lokalnih elemenata, svaka soba odražava prirodnu lepotu pejzaža Kopaonika tamnim prirodnim drvenim materijalima, oštrim belim akcentima i obiljem otvorenih prostora koji prikazuju spektakularne planinske predele.

Viceroy Kopaonik poseduje 119 prostranih soba za goste, od kojih su neke najveće po kvadraturi na Kopaoniku.

Inspirisani planinskom atmosferom i lokalnom kulinarskom scenom, goste očekuje gurmanska ponuda različitih sadržaja. Pre svega tu je Pique Ski Bar sa pogledom na Pančićev vrh, „Mountain kitchen“ restoran, biblioteka u foajeu, „The Spa by Viceroy“ – luksuzni spa centar gde se nalaze zatvoreni revitalizirajući bazen, otvoreni bazeni i hidro-masažne kade, kao i 6 soba za različite tretmane, meditativni salon za opuštanje i hamam. Jedinstvenu uslugu i pogodnosti, kao i autentične lokalne programe koji će biti u ponudi, potvrđuje i činjenica da su gostima na raspolaganju dve prostrane sale za sastanke i manja sala sa 12 sedećih mesta, đakuzi na otvorenom, ski valet servis i Generation V dečji klub.

Viceroy se nalazi u centru Kopaonika

Brend za luksuzne destinacije

Portfolio brenda Viceroy ogleda se u raznovrsnom spektru destinacija uključujući Los Kabos, Santa Moniku, Čikago, Beverli Hils, Rivijera Maju, Snoumas, San Francisko, i Svetu Luciju. Otvaranjem Viceroy Vašington i hotela Zena, brend se uspešno pozicionirao i u američkoj prestonici. Ovaj lanac dodatno će obogatiti svoj međunarodni portfolio otvaranjem hotela Viceroy Кopaonik Srbija početkom 2021. godine, kao i hotela u portugalskom gradu Algarve i panamskom Bokas Del Toru u 2022. godini.

Viceroy je član Global Hotel Alliance (GHA) DISCOVERY, jedinstvenog programa lojalnosti koji članovima nudi ekskluzivne pogodnosti i iskustva, u više od 500 hotela širom sveta.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *