Završetak radova se očekuje do kraja 2019. godine, a vrednost investicija je 700.000 evra
Novi objekti

Na Divčibarama udareni temelji za apartmane Divčigora

Na 500 metara od ski staze Crni vrh, Divčibare će uskoro dobiti nove smeštajne kapacitete u vidu apartmana koje zida GPD KEJ doo Valjevo.

Naša poznata planinska lepotica sve je češći izbor domaćih turista pa je zato primetan rast potrebe za smeštajnim kapacitetima. Bilo da je u pitanju vikend turizam ili duži boravak, Divčibare posećuje veliki broj ljudi zbog izuzetnog prirodnog ambijenta, vazduha i sadržaja koji se nude u različitim periodima tokom godine. Pre svega je tu nova ski staza Crni vrh dužine 850 metara, ali i različite manifestacije koje beleže izuzetnu posećenost u letnjem periodu, poput jedinstvenog festivala MMF – Mountain Music Fest.

Na 500 metara od ski staze Crni vrh, Divčibare će uskoro dobiti nove smeštajne kapacitete u vidu apartmana Divčigora koje zida GPD KEJ doo Valjevo. Po projektu arhitektica Andrijane Maksimović i Ane Glušac udareni su temelji za objekat od 1.995 m2 sa 47 apartmanskih jedinica različite strukture od 24 do 35 kvadrata, kao i sa dupleks apartmanima od 37 do 55 kvadrata.

Apartmani u prizemlju imaće svoje dvorište, dok će ostali moći da koriste uređenu parkovsku površinu

Na 500 metara od ski staze Crni vrh, niče Divčigora sa apartmanima i skijašnicom.

Pored apartmanskih jedinica koje su namenjene prodaji, objekat ima skijašnicu. Apartmani u prizemlju imaće svoje dvorište, dok će ostali moći da koriste uređenu parkovsku površinu koja se planira u šumarku uz potok, sa različitim sadržajima za decu i boravak na otvorenom.

Situacija

Kamen, drvo i lim

„Tri nezavisna ulaza sa stepenišnim komunikacijama i izlazom u dvorište, dele objekat na četiri volumena i zajedno sa krovnim badžama doprinose dinamičnoj formi objekta.“ – navodi se u saopštenju. Materijali primenjeni na fasadi objekta su prirodni kamen i drvo, dok je na krovu od lima.

Apartmani su izolovani prema standardima energetske efikasnosti, a svaki od njih je opremljen svojim brojilom, vodomerom i sopstevenim električnim kotlom sa razvodom radijatorskoj grejanja.

Završetak radova se očekuje do kraja 2019. godine, a vrednost investicija je 700.000 evra.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Marko

    Infrastuktura planine je prilično tanka, pre svega struja i voda. Novi kapaciteti stoga stavljaju dodatno opterećenje, koje ponekad obori ceo sistem. To je jedan problem. Drugi je da koncept prodaje i marketinga je totalno omanuo na Divcibarama, stoga je planina prazna preko leta, dok su putevi na jug zakrčeni. I na kraju jedna jedina manifestacija preko leta, D-fest početkom Avgusta ostavlja još 7 neiskoriscenih vikenda.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *