Izgled novog stadiona FK Borac
Aktuelno, Novi objekti

Novi stadion za FK Borac u Čačku

Čačani će dobiti novi stadion FK Borac sa 8.000 mesta, koji će zadovoljavati sve kriterijume UEFA. Nakon višemesečnih odlaganja, izgradnja novog stadiona konačno bi mogla da počne krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

Gradnja će se odvijati fazno kako bi Borac prvenstvene utakmice mogao da igra na svom terenu. Vrednost investicije je 290 miliona dinara.

Gradska uprava Čačka krajem avgusta raspisala je tender za izgradnju stadiona. Deset građevinskih firmi iz Moravičkog okruga pozvano je da dostave svoje ponude, tako da bi, prema rečima gradonačelnika Čačka Velimira Stanojevića, izvođač radova trebalo da bude poznat do 20. septembra. On kaže da početak izgradnje, najavljivan za početak leta, kasni usled administrativne formulacije da se ne radi o rekonstrukciji, već o izgradnji novog stadiona.

– Zbog te formulacije kasnilo se za izdavanjem građevinske dozvole, tako da je Vlada, koja je jedan od suinvestitora, morala da izmeni određene odredbe vezane za projekat – objašnjava Stanojević. On otkriva da se neće odjednom graditi čitav kompleks na mestu sadašnjeg stadiona kraj Morave, već će se radovi odvijati fazno.

Izgled novog stadiona FK Borac

– Investitoru ćemo predložiti da najpre budu izvršeni nadgradnja i pokrivanje istočne tribine. Potom počinju radovi na izgradnji poslovno-ugostiteljskog kompleksa na severnom delu stadiona, a na kraju će se krenuti sa potpunom rekonstrukcijom zapadne tribine, kada će biti instalirano i reflektorsko osvetljenje. Ovakva dinamika je predložena kako bi Borac prvenstvene utakmice mogao da igra na svom stadionu, mada smo kao alternativno rešenje za to već imali spreman bivši stadion FK Remont – kaže Stanojević.
Kapacitet novog stadiona biće 8.000 mesta za sedenje sa punim komforom i on će u potpunosti zadovoljavati sve kriterijume UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica. Zapadna i istočna tribina će biti potpuno natkrivene, a u okviru poslovno-restoranskog kompleksa biće oko 500 sedećih mesta. Predviđena su četiri semafora, a na južnoj tribini, gde više neće biti mesta za navijače, biće postavljen semafor.

 

Prema projektu, novi stadion će se prostirati na površini od sedam hektara, a poslovni deo će zauzimati 2.000 kvadratnih metara površine. Procenjena vrednost investicije je 290 miliona dinara. Ovaj novac obezbediće se iz gradskog i republičkog budžeta, kao i zaduživanjem kod banaka.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Lord_Ajvar

    Само једну жељу имам, мој животе луди,
    Да ми Борац буде првак, цео Чачак да полуди!!!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *