Novi objekti

Draga, smanjio sam kulu! Nova visina Beograda na vodi 168 metara

Kula koja će se graditi u okviru projekta Beograd na vodi, malo-malo pa se „skraćuje“ za desetak metara.

Tokom 2014. spominjana je njena visina od 220 metara, lane pre postavljanja kamena temeljca najavljivana je na „koti 200“, a sada je na Javnoj prezentaciji u Gradskoj upravi osvanuo projekat visine 168 metara, piše Tanjug.

Kula, koju su projektovale firme Energoprojekt i DNEC Novi Sad, obuhvataće 47.000 kvadrata, ali će njena visina biti 168 metara. Ovo futurističko zdanje imaće parking na dva podzemna nivoa iznad kojih će se na devet spratova prostirati luksuzni hotel St. Regis.

Novi beogradski vidikovac

Na spratu koji će se naći između hotela i stanova biće smešteno tehničko osoblje, a od 12. do 37. etaže biće sazidana 222 stana. U pitanju su dvosobni, trosobni i četvorosobni apartmani čiji će vlasnici moći da posećuju i restoran koji će se nalaziti na 38. spratu.

Ceo naredni sprat rezervisan je za vidikovac sa kojeg će posetioci imati priliku da uživaju u pogledu na prestoničke reke, mostove i celokupnu panoramu Beograda.

Okolinu građevine ulepšaće trg sa zelenim površinama koji će izlaziti na pešačku stazu, a promenada će voditi do planiranog tržnog centra.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *