Banke i krediti, Novi objekti

Banca Intesa gradi novu upravnu zgradu u Beogradu

Banca Intesa započinje izgradnju nove upravne zgrade u Beogradu kako bi objedinila sve upravne celine banke, stvorila bolje uslove za dalje unapređenje poslovanja koje je utemeljeno na trajnom opredeljenu da razvija svoje poslovne operacije u Srbiji i time doprinosi opštem boljitku celokupne zajednice.

Vrednost nove upravne zgrade koja će imati preko 32.000 kvadratnih metara je 45 miliona evra. Banka planira da se sa pripremnim građevinskim radovima počne do kraja tekuće godine, s tim da je planirani završetak svih radova predviđen za poslednji kvartal 2013. godine.

„Kao vodeća banka na našem tržištu Banca Intesa je u proteklom periodu mnogo puta dokazala da je spremna da ispuni očekivanja koja ta pozicija sa sobom nosi. Verujem da smo svojim dosadašnjim aktivnostima već pokazali koliko srpsko tržište za nas, ali i za našu matičnu Intesa Sanpaolo grupaciju. Odlukom o izgradnji nove zgrade i samom investicijom u visini od 45 miliona evra potvrđujemo sopstvenu opredeljenost da dugoročno radimo na unapređenju ukupne poslovne klime, ali i kvaliteta života građana Srbije“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Ova savremena poslovna zgrada koja će biti na raskrsnici Bulevara Mihajla Puipina i Ulice Trešnjinog cveta, koncipirana je kao moderan poslovni objekat u koji će smestiti 1000 zaposlenih, projektovan u skladu sa najsavremenijim trendovima u arhitekturi. Zgrada koja će imati 12 spratova i tri podzemna nivoa biće sedište i centrale Intesa Leasinga, ali i ostalih kompanija koje će poslovati na srpskom tržištu. U okviru banke predviđen je i vrtić za decu zaposlenih, medicinski i trening centri, restoran za zaposlene, ali i „zelena“ odmorišta kao eko oaze namenjene za predah tokom pauze.

Nova upravna zgrada Banca Intesa gradiće se po najvišim ekološkim standardima u svetu što potvrđuje i LEED, najprestižniji i najkompleksniji sertifikat u oblasti ekološke gradnje u svetu, koji izdaje Savet za zelene zgrade SAD – USGBC (U.S. Green Building Council). Nova upravna zgrada Banke je prva zgrada na teritoriji u Srbiji koja će poneti LEED sertifikat u kategoriji novoizgrađenih objekata.

Vrednost nove upravne zgrade koja će imati preko 32.000 kvadratnih metara je 45 miliona evra. Banka planira da se sa pripremnim građevinskim radovima počne do kraja tekuće godine, s tim da je planirani završetak svih radova predviđen za poslednji kvartal 2013. godine.

Na ovaj način Banka će sa jedne strane dugoročno uticati na poslovne rezultate zahvaljujući uštedama na troškovima, dok će sa druge strane doprineti racionalijem korišćenju prirodnih resursa kao što je upotreba energije i vode, emitovanja ugljen dioksida i upravljanja otpadom. Od velikog značaja je i unapređenje radnog okruženja za zaposlene koji, u zgradama izgrađenim prema LEED -ovim pravilima gradnje aktivnosti, obavljaju dnevne aktivnosti u prostorijama sa kvalitetnim vazduhom i adekvatnim osvetljenjem, i time su manje izloženi štetnim uticajima, odnosno tzv. sindromu „bolesnih“ poslovnih zgrada. Banca Intesa započinje izgradnju nove upravne zgrade u Beogradu kako bi objedinila sve upravne celine banke, stvorila bolje uslove za dalje unapređenje poslovanja koje je utemeljeno na trajnom opredeljenu da razvija svoje poslovne operacije u Srbiji i time doprinosi opštem boljitku celokupne zajednice.

(Economy.rs)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *