Aktuelno, Novi objekti

Pašina česma u arapskoj izvedbi

Teške građevinske mašine danima rasčišćavaju teren na tri lokacije nekada popularnog leskovačkog izletišta Pašina česma, gde će uskoro nići sportska igrališta i hoteli.

Posao na tenderu dobile su tri lokalne građevinske firme, a investitori su Salim Al Orejmi iz Omana i Naser Al Ameri iz Ujedinjenih arapskih emirata, koji naizmenično, sa predstavnicima svojih ambasada, obilaze gradilište.

Ovo je prvi dolazak investitora iz Unije šest najbogatijih arapskih zamalja, takozvane Golfske lige u Srbiju a investicija vredi oko 10 miliona evra.

Predsednik zemalja Arapskog zaliva za sport, omladinu i medije Salim Alhapsi kazao je agenciji Beta da će budući kompleks biti popularna destinicija za arapske sportiste, ali i turiste.

– Imperesioniran sam odabranim mestom i predusretljivošću srpskog naroda i leskovačkih vlasti. Učiniću sve, sa svoje pozicije, da budući kompleks maksimalno promovišem u svih šest zemalja Golfske lige – kazao je Alhapsi koji je prilikom obilaska Pašine česme pratio Orejmija.

Prva faza radova, koja podrazumeva gradnju hotela za sportiste sa restoranom, fudbalski teren sa grejačima, 12 mini terena za ostale sportove i etnopark sa veštačkim jezerom, biće, po navodima Salima Al Orejmija, završena maja iduće godine.

U drugoj fazi planirana je gradnja hotela sa pet zvezdica za bogatije turiste, zatvorena sportska hala, olimpijski bazen, streljana i ergela, a grad će kao poklon dobiti zoološki vrt sa najatraktivnijim divljim životinjama.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

5 komentara

 1. zaklina

  pametnija stvar se nije desila u proteklih 20 godina! kamo srece da ih ima jos…..

 2. zaklina

  ako mi nemozemo u UAE neka oni dodju kod nas!!!!!!

 3. Luka

  Da li ce biti Skate Park-a ??? Zna li neko ???

 4. Aleksandar

  Bice skate parka!!!!

 5. Zvonimir

  Prijava za posa recepcionera

Ostavite odgovor

Obavezna polja *