Aktuelno, Novi objekti

Rekonstrukcija Velikog parka na Palićkom jezeru

Turistička destinacija kraj Subotice dobiće uskoro osvežen izgled. U toku je rekonstrukcija velikog parka na Paliću što podrazumeva i zamenu starih bandera na šetalištu.

Izvođač radova je Rasveta d.o.o. Subotica i Expres-servis dok nadzor vrši firma Arhitop iz Bačke Topole koji je takođe radio i projekat ove rekonstrukcije.

Radovi su započeti danas a rok za završetak radova je 1.12 .2010.

Svih 98 kandelabra je povađeno tako da je sve spremno za ugradnju novih. 98 kandelabara. Uz obalu će se postaviti 50 svetiljki bele boje, a u parku 148 svetiljki crne boje kao u centru grada.

Pored zamene svetiljki ovom fazom se predviđa i rekonstrukcija šetališta uz obalu od spomenika Lajoša Vermeša do hotela Prezident gde se završava Veliki park. Umesto dosadašnjeg betona, staze će biti popločane klinker opekom, a postojaće i staze koje će delom biti asfaltirane i to za potrebe onih koji voze rolere.

Takođe zbog predviđenih radova na Ženskom štrandu, staza od ulice Jožefa Hegediša do štranda neće biti popločana, kako se postavljena kocka ne bi oštetila usled prolaska mašina koje će raditi na Ženskom štrandu. Taj deo će biti urađen nakon završetka rekonstrukcije Ženskog štranda. Ostatak radova na Velikom parku spada u drugu fazu i predviđen je za sledeću godinu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Terenko

    Bolje neke dodatne sadrzaje da uvedu na Palic. Tamo nema jednostavno na sta da covek potrosi pare. Ima dva restorana, zoo vrt i to je to. Jedno poslepodne i aj kuci!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *