Aktuelno

Zeleno srce: Poslovni prostor za one koji više vremena provode na poslu nego kod kuće

Green Heart je projekat u Beogradu koji ima nameru da poslovni prostor učini humanijim i prijatnijim za boravak.

Poslovni kompleks GTC Square, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti, ući će ove godine u veliku dogradnju i rekonstrukciju. Osim gradnje novih objekata, planirano je i formiranje parkovskog ambijenta u unutrašnjosti bloka. U skladu sa istaknutim zelenilom kompleks će dobiti i novo ime – Green heart (Zeleno srce), piše Beobuild.

Svi novoizgrađeni objekti koncipirani su sa terasama, što će omogućiti ozelenjavanje fasada i kreiranje prirodnog okruženja.

 

Izgradnjom velike trospratne podzemne garaže oslobađa se značajan deo parcele za nove komercijalne kvadrate i na tom delu bloka biće izgrađena tri nova sedmospratna objekta prvoklasnog kancelarijskog prostora.

Poseban akcenat je stavljen na zelenilo i stvaranje prijatnijeg radnog okruženja za korisnike objekata, što se ogleda i na arhitekturi objekata i na uređenju otvorenih površina. Svi novoizgrađeni objekti koncipirani su sa terasama, što će omogućiti ozelenjavanje fasada i kreiranje prirodnog okruženja. Sve terase gledaju ka unutrašnjosti bloka gde je planirano centralno zelenilo sa parkovskim uređenjem. Na 3D prikazima vidi se i “omotač” koji treba da pomogne na uštedi energije i zaštiti unutrašnjeg zelenila.

Poruka koju investitor GTC Serbia želi da pošalje jeste da posebnu pažnju posvećuju ljudima koji u poslovnim zgradama provode više vremena nego u sopstvenim domovima, piše eKapija.

Planirani rok za završetak treći kvartal 2018. Ukupna vrednost svih radova u obe faze iznosi oko 65 miliona evra.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *