Aktuelno, Novi objekti

Partizan dobio dozvolu za gradnju stadiona

Iako je Partizan pobedom protiv Anderlehta prošao u Ligu šampiona, Partizanov stadion ne ispunjava uslove UEFA za utakmice Lige šampiona.

Zbog toga će u narednim nedeljama crno-beli morati užurbano da rade na rekonstrukciji tribina, preciznije na izgradnji dodatnih novinarskih kabina. Najveći problem do sada je predstavljalo to što Partizan nema potrebnu građevinsku dozvolu, koju nije mogao ni da dobije pre nego što se usvoji detaljan urbanistički plan za deo grada na kojem se nalazi stadion.

Međutim, posle plasmana u Ligu Šampiona, taj problem nekako je nestao. Naime, kako je potvrdila pomoćnica ministra za građevinu i urbanizam Aleksandra Damjanović-Petrović, za izvođenje građevinskih radova koje Partizan mora da obavi da bi stadion ispunjavao uslove za organizovanje utakmica u Ligi šampiona, detaljni urbanistički plan, kako se ispostavilo, nije potreban.

Ovo je u suprotnosti sa njenim ranijim izjavama, još iz perioda kada su crno-beli bili daleko od plasmana u najelitnije klupsko takmičenje u Evropi, po kojima je DUP ipak bio neophodan.

„Detaljan urbanistički plan za zonu u kojoj se nalazi Partizanov stadion radi se već dugo i nikako da se usvoji, a bez tog dokumenta dozvola ne može da se izda“, rekla je početkom jula Damjanović-Petrović.

Kako sada stvari stoje, Partizan neće graditi već će sanirati.

(B92)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Zoran

    Partizanu se otvorile sva vrata od kako se plasirao u ligu sampiona. Ala ce sad tu biti love… za pranje.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *