Aktuelno

Severna beogradska tangenta

Urbanisti Beograda pristupili su izradi Plana detaljne regulacije za saobraćajnicu Severna tangenta od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta.

Ovaj plan predstavlja deonicu Sektora 1 tačnije deonicu od ulice Cara Dušana do Zrenjaninskog puta sa mostom preko Dunava i petljom sa Zrenjaninskim putem.

Plan ima za cilj definisanje trase Sektora 1 saobraćajnice Severna tangenta čija je osnovna uloga povezivanje Banatskog sa Sremskim delom grada bez prolaska kroz centralno gradsko područje. Gradnja Severne tangente stvara uslove za ravnomerniju raspodelu tokova drumskog teretnog saobraćaja na obilazne saobraćajnice, što bi dodatno dovelo do povećanja propusne moći gradskih saobraćajnica.

U sistemu ulične mreže Beograda, Severna tangenta pripada kategoriji magistralnih gradskih saobraćajnica. Njena gradnja stvoriće uslove međusobnog povezivanja dva buduća mosta preko Dunava (most na poziciji SMT-a i most na poziciji Severne tangente). Gradnja severne tangente bi zaštitila centralno područje od tranzitnog saobraćaja, jer se njenom izgradnjom stvaraju mogućnosti da se na ulazu u grad saobraćaj usmerava ka Zrenjaninskom i Pančevačkom putu i dalje ka severu, a omogućava se povezanost naselja na levoj obali Dunava sa opštinama Zemun i Novi Beograd.

(beobuild)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *