Atraktivna lokacija u blizini Dunava
Izdvojeno, Novi objekti

U Dunavskoj ulici na Dorćolu u planu gradnja bloka sa 490 stanova

U blizini Dunava, SelfNest investira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa ukupne neto površine 73.693 metara kvadratnih.

Atraktivna lokacija na Dorćolu mogla bi uskoro da dobije novi stambeno-poslovni blok. Naime, u planu je izgradnja kompleksa spratnosti 3PO+P+6+PS u Dunavskoj ulici omeđene ulicama Kneginje Ljubice i Dobračina za čiju izgradnju je izrađen urbanistički projekat koji se do 20. septembra nalazi na javnom uvidu.

Investitor je beogradsko preduzeće SelfNest d.o.o., nosilac izrade urbanističkog projekta je PD Aula doo sa Milenom Stevanović Šaljić kao odgovornim urbanistom, dok idejno rešenje potpisuje arhitekta Vladan Nikolić iz beogradskog biroa NRArchitects.

Srodni članci na portalu Gradnja:

U planu su zgrade spratnosti 3PO+P+6+PS

U planu je izgradnja stambeno-poslovnog bloka, spratnosti 3Po+Pr+6+Ps, visine 27 metara koji se sastoje od šest lamela.

Predmetni blokovi uz Dunavsku ulicu na placu površine oko 13.000 kvadrata predstavljaju značajan građevinski resurs sa velikom atraktivnošću s obzirom na blizinu centra grada (oko 1km), blizinom Dunava, planiranim linijskim parkom u kontaktnoj zoni, blizinom Kalemegdana, vizurom ka „banatskoj“ strani Beograda.

U planu je izgradnja stambeno-poslovnog bloka, spratnosti 3Po+Pr+6+Ps, visine 27 metara koji se sastoje od šest lamela, od kojih su četiri ugaone iste kao i dve središnje, formirajući blok sa dva unutrašnja atrijumska dvorišta.

Postojeći objekti na parceli se uklanjaju.

Širi kontekst

Izgradnja u četiri faze

Predviđena je izgradnja kompleksa u četiri faze. Prva faza izgradnje podrazumeva izgradnju podzemne garaže u tri nivoa, prizemlje sa galerijom na celom stambeno-poslovnom kompleksu.

U drugoj fazi ka Dunavskoj ulici izgradiće se lamele „A“ i „F“, a treća faza podrazumeva izgradnju kompleksa ka ulicama Kneginje Ljubice i Dobračine (Lamela „V“ i „E“). Poslednja faza izgradnje predviđena je za Lamele „S“ i „D“.

Osnova karakterističnog sprata

490 stanova i 794 parking mesta

Ukupna NETO površina svih objekata iznosi 73.693 metara kvadratnih

Sveukupan broj stambenih jedinica u svih šest objekata-lamela, iznosi 490.

Ukupan kapacitet podzemne garaže iznosi 794 parking mesta.

Kolski pristup podzemnoj garaži planiran je jedan iz ulice Kneginje Ljubice, a drugi iz ulice Dobračine.

Planira se ukupno 490 stanova

Arhitektura sa kolonadama

Arhitektura novoprojektovanog objekta oblikovana je tako da se nenametljivo uklapajući u neposredno okruženje, navodi se u dokumentaciji i dodaje da je spoljna komunikacija i pristup objektu, po obimu je natkriven u vidu kolonade, sa posebnim naglaskom na ulazne portale i
holove u stambeni deo objekata.

Karakter i dominantan element novoprojektovanog bloka, projektovan je kroz dinamično rešenje ugla objekta, kao i atraktivnu obradu unutrašnjih atrijumskih dvorišta, navodi su u UP.

Zastakljeni izlozi poslovnog prostora prizemlja sa galerijom su izbačeni do građevinske linije, sa naglašenim AB skeletnim konstruktivnim fasadnim sistemom, stubova i greda postavljenih ispred. Oni se nastavljaju i kroz etaže prvog i drugog sprata u vidu ošupljene maske sa delimičnom ispunom od ozelenjenih panela u visini druge etaže, a u vidu fasadne maske i zvučne barijere ka ulici, naglašava se u projektu koji se nalazi na javnom uvidu.

Grafički prilozi

Osnova karakterističnog sprata
Osnova karakterističnog sprata

Foto-galerija

Atraktivna lokacija u blizini Dunava
Atraktivna lokacija u blizini Dunava
Širi kontekst
Širi kontekst
U planu su zgrade spratnosti 3PO+P+6+PS
U planu su zgrade spratnosti 3PO+P+6+PS
Planira se ukupno 490 stanova
Planira se ukupno 490 stanova

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

7 komentara

 1. bg

  Ko plaća kvadrate u ovim naseljima bez zelenoh površina? Beograd je postao mahala bez trotoara, parkova, infrastrukture…

 2. ivan

  Postovani,zanima me cijena kvadrata u izgradnji buduceg kompleksa u Duvanskoj ulici.
  Hvala,
  Ivan

 3. Mini Max

  Opa bato. Izgleda kao zatvor, a zapravo je stambeni kompleks.

 4. Cojmna dig

  Vau koji horor od plana, u ovom gradu je vec jako tesko ziveti. Kada se izgrade svi ovi mastodonti od kompleksa za pranje para i useli se pola stanova, posto ce bar pola da zvrji prazno, i svi ti ekskluzivni stanari sa svojim kolima se sjate na ulice, jedini moguci vid transporta ce biti HELIKOPTER

 5. Edvard

  Nema dovoljno zelenila i nije predvidjena nova skola

 6. Ns

  Gde god mogu, zgradu posade

 7. Mile

  Ima li novosti? Javni uvid je zavrsen 20. Septembra

Ostavite odgovor

Obavezna polja *