Novi objekti

Verano zida novu Ziru i najvišu kulu u regionu

Nedaleko od zgrade Genexa, još 2009. trebao je biti izgrađen višefunkcionalni kompleks sa najvišom rotirajućom kulom u našoj prestonici, a samim tim i u Srbiji.

Verano Tower planiran je u Bloku 34, na Novom Beogradu, na lokaciji uz autoput. Zemljište se nalazi u neposrednoj blizini Arene, na 150.000 m2. Prema projektu kompanije Projmetal iz 2009. godine, taj komleks trebalo bi da sadrži poslovni, trgovinski deo i hotel.

U volumetriji zgrade dominira kula spratnosti preko 50 nadzemnih etaža, čime bi postala i najviša zgrada u regionu.

Od svega toga, do danas bilo je – ništa. Tačnije, gotovo ništa, jer se na tom placu nalazi tzv, blokovska garaža, kako nazivaju ovu višespratnicu uz autoput. Umesto da radovi na njoj i oko nje budu nastavljeni, ona će ipak biti porušena.

verano-nova-zira-1

Sedmospratna garaža je u ruke kompanije Verano motors došla 2005. godine, a već godinama služi samo kao reklamni pano za Peugeot, marku automobila koju u Srbiji zastupa Verano.

Kako za eKapiju, potpredednik Verana, zadužen za investicije, za ovaj deo imaju velike ideje, ali je sve to, zbog nemogućnosti finansiranja, „na dugačkom štapu“.

verano-nova-zira-2

Kako je već izjavljivao Živanić, inače sin vlasnika Verana, na ogromnom placu na kome se nalazi i garaža, planirana je igradnja hotela i šoping mola „Zira“. Moderan objekat bio bi sav u staklu.

– Trebalo je da u istom objektu budu hoteli sa tri, četiri i pet zvezdica, a da se nižu po spratovima. To nije bilo moguće realizovati, a jedan od problema je bio i taj što je kula trebalo da bude izuzetno visoka, pa bi zaklanjala Genex.

Kao i na ostalim projektima Verano grupe biće angažovana firma Projmetal koja se bavi projektovanjem i izvođenjem, pribavljanjem dozvola i ostalim poslovima koji se tiču izgradnje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *