FON će dobiti novo moderno krilo kao i garažu
Novi objekti

Kako će izgledati proširenje Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu

Izgradnja novog objekta trebalo bi da počne do kraja ove godine i da bude završena tokom 2020. FON će dobiti novo moderno krilo s podzemnom garažom.

Prošle godine najavljena je izgradnja nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka, odnosno dogradnje dodatnih 6.000 bruto kvadrata uz postojeći objekat na Voždovcu. Prošlog meseca usvojen je urbanistički projekat izrađen u projektnom birou KRIP, čime je napravljen još jedan korak ka realizaciji, piše Beobuild.

Novi prostor predstavlja značajno uvećanje, pošto će dograđeno krilo duplirati nastavne kapacitete ove visokoškolske ustanove. Pored novih prostorija za studente, zgrada će dobiti i dvospratnu podzemnu garažu, čime će biti rešen problem parkiranja na prilaznom platou ispred objekta.

Pasarela u visini prvog sprata omogućiće direktnu vezu između dva objekta

Zgrada će dobiti i dvospratnu podzemnu garažu, čime će biti rešen problem parkiranja.

Postojeća zgrada fakulteta je atraktivna moderna koja je značajno izmenjena tokom protekle četiri decenije, pre svega izvedbom nebrojano malih i delimičnih rekonstrukcija za povećanje njenog kapaciteta. Koliko je izmenjena u spoljnom izgledu, za to vreme njena unutrašnja funkcija doživela je još veću transformaciju.

Staro zdanje je bila nekadašnja Osnovna škola Bora Stanković, zadužbina kraljice Marije Karađorđević iz 1932. godine, koja je 80-ih godina dodeljena Fakultetu organizacionih nauka. Odmah do njega biće dograđeno moderno novo krilo sa blago uvećanom visinom krovnog venca u odnosu na trenutno stanje.

Udaljenost starog i novog objekta je šest metara

Spreman za studente od 2020.

Na podzemnim etažama planirano je 60 parking mesta sa kontrolisanim pristupom za oko 150 zaposlenih u ovoj ustanovi. Na prizemlju je planiran ulazni hol, velika čitaonica sa 100 mesta i bibliotekom, putnički liftovi i stepeništa, kao i deo tehničkih prostorija. Na prvom i drugom spratu nalaziće se po jedan amfiteatar sa 200 mesta i prateća sala za nastavu od 60 mesta. Treći sprat sastojaće se od tri sale za nastavu, svaka sa po 60 mesta, imaće laboratoriju sa 24 mesta i jednu multifunkcionalnu salu za prezentacije. Poslednji četvrti sprat namenjen je kabinetima za nastavnike sa posebnom salom za sastanke kolegijuma.

Prema ugovoru koji je Fakultet početkom godine potpisao sa Ministarstvom prosvete, izgradnja novog objekta trebalo bi da počne do kraja ove godine i da bude završena tokom 2020.

Foto: via Beobuild

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *