Ova garaža se montira za samo jedan sat. Fotografije: Fachvereinigung Betonfertiggaragen eV
Građevinarstvo

Prefabrikovana betonska garaža koja se montira za jedan sat

Bilo da imate džip za sedmoro ljudi, malog fiću ili dva automobila koja treba paralelno parkirati, ova garaža će biti isporučena prema dimenzijama koje odgovaraju upravo vama.

Više komfora, više bezbednosti i više energetske efikasnosti u samo jednom proizvodu. Ova prefabrikovana garaža od betona je pametan sistem koji se kontroliše putem jednog uređaja: telefona! Grejanje, osvetljenje, oprema i alarmni sistemi mogu se međusobno povezati i kontrolisati preko bežične mreže dodirom dugmeta na vašem Androidu ili iPhoneu.

Putem Androida ili iPhonea možete kontrolisati vašu pametnu garažu

Otvorite pametnu garažu preko mobilnog telefona ili proverite da li su vrata slučajno ostavljena otvorena

Sistem pametnog parkiranja podrazumeva da jednim dodirom dugmeta možete otvoriti ili zatvoriti garažu. Takođe, aplikaciju možete iskoristiti da proverite da li je garaža slučajno ostala otvorena ili da na primer obezbedite pristup gostu iako se se ne nalazite kod kuće.

Još zanimljiva tehnologija odnosi se na ventilacioni sistem. Ugrađeni senzori mogu da detektuju visoku vlagu u garaži i shodno tome da automatski upale ventilaciju smeštenu u okviru garažnih vrata. Takođe, senzori pokreta mogu da detektuju prisustvo osobe u garaži i tako spreče spuštanje vrata ukoliko se osoba nalazi u njihovoj blizini.

Postoje razne konfiguracije garaža, a sve prema potrebama kupca

Fleksibilne dimenzije

Prefabrikovana betonska vrata u potpunosti se prilagođavaju potrebama korisnika. Bilo da imate džip za sedmoro ljudi, malog fiću ili dva automobila koja treba paralelno parkirati, ova garaža će biti isporučena prema dimenzijama odgovaraju upravo vama. I ne samo to! Moguće je poručiti garažu koja ima odeljke za smeštanje bicikla, baštenskog alata i slično. „Postoje različite dimenzije, varijante i formati garaža: od malih preko duplih garaža za dva automobila do velikih garaža s prostorom prilagođenim individualnim potrebama“, navodi nemački proizvođač Fachvereinigung Betonfertiggaragen. Već vidimo da će biti naručene verziju u kojoj će se slaviti slave…

Dobar dan, vi ste naručili garažu? Dok popijte kafu mi ćemo je instalirati.

Sve je spremno za čas

Zahvaljujući industrijskoj proizvodnji, odnosno, prefabrikaciji ovih garaža, one su jeftinije nego zidane. Doduše, to verovatno važi za Nemačku gde je radna snaga skupa. Međutim, prednost ove garaže nije samo zato što dobijate kompletno opremljenu garažu u jednom elementu (i garažna vrata, i ventilaciju, i alarme) već što se ona montira za samo jedan sat. Ostatak vremena iskoristite da uživate u svojoj novoj kućici za parkiranje vašeg mezimca.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *