Aktuelno, Novi objekti

Hotel Borisa Podreke u Zadru

U Petrčanima kod Zadra, danas je zvanično otvoreno jedno od najvećih turističkih naselja u Hrvatskoj, Falkensteiner Punta Skala Resort.

Kako prenosi Jutarnji list, u ovaj projekat je uloženo ukupno 160 miliona evra i realizovan je za osam godina.

Projekat je izradio arhitekta Boris Podreka, jedan od najpoznatijih evropskih arhitekata. U sklopu ovoga turističkog kompleksa se nalaze dva hotela: Falkensteiner Hotel&Spa Iadera sa pet zvezdica i Family Hotel Diadora sa četiri. Ova dva hotela predstavljaju trenutno najluksuzniju hotelsku ponudu na zadarskom području.

Ukupan kapacitet hotela je 260 soba od kojih sve imaju balkon s impresivnim pogledom na zadarski arhipelag, a većina i na Velebit.

Hotel se pruža po terenu u obliku zmije gde se u poluatrijumima formiraju trgovi sa terasama i bazenima. Glavni elementi fasadnog oblikovanja jesu stakleni fasadni elementi koji pod različitim uglovima svetlosti menjaju boju.

Hotel je projektovan prema najvišim ekološkim standardima. Deo morske vode se desalinizuje i koristi se kao voda za piće, dok se otpadna voda čisti putem potpuno biološkog sastava za pročišćavanje i prikuplja zajedno s kišnicom i vodom iz bazena. Tako prikupljena voda se koristi za ispiranje WC-a i za navodnjavanje zelenih površina. Ističe se takođe da je Resort oaza bez automobila.

Osim hotela, u ovom kompleksu nalazi se i apartmansko naselje, konferencijski centri, restorani kao i wellness i drugi zabavno rekreativni sadržaji.

(Jutarnji list  i Zadarski list)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *