Oliver Dulić – Press
Aktuelno

Otvoreni pripremni radovi gradnje stanova za 20.000 ljudi

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić otvorio je danas pripremne radove na izgradnji 4.578 stanova i najavio, u okviru državnog programa jeftine stanogradnje u Srbiji, da će svi stanovi biti useljeni do kraja 2012. godine.

Reč je o početku rušenja vojnih objekata u sklopu kasarne „4. juli“, a rušenje izvodi preduzeće „Energoprojekt“, dok će u oktobru početi radovi na izgradnji stanova.

Trenutno se pregovara i za dobijanje zemljišta IMT-a u Beogradu za izgradnju stanova.

Ukupna površina kompleksa je oko 500.000 kvadrata, stambeni prostor trebalo bi da obuhvati oko 360.000 kvadratnih metara i predviđen je za stanovanje 20.000 ljudi.

Mašine za rušenje tog vojnog objekta uvedene su u kasarnu sa druge strane, a ne na glavni ulaz na Voždovačkom putu, gde bivši vlasnici parcele, koji traže obeštećenje, protestuju.

Jeftini stanovi na otetom zemljištu
Sedamdeset vlasnika i oko 200 naslednika traži da im se vrati zemljište na kome je nekada bila beogradska kasarna „4. juli“. Zemljište je oduzimano od pedesetih godina, pa nadalje, a vojska je, nakon odlaska, vlasništvo prebacila na Grad. Na tom zemljištu za koji dan treba da otpočne gradnja stanova čija će cena biti 1.200 evra po kvadratu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *