Aktuelno, Antigradnja

U susret Riju: Srušila se rampa za jedrenje

U incidentu nije niko povređen, ali se dovodi u pitanje spremnost Rija de Žaneira da organizuje ovako veliki događaj.

Olimpijske igre samo što nisu počele, a u Riju se stalno dešavaju incidenti na infrastrukuri. Pošto se u aprilu ove godine srušio deo biciklističke staze, juče je usledila još jedna nezgoda. Naime, glavna rampa na marini Glorija, koja će se koristiti za takmičenje u jedrenju, juče se delimično srušila. Struktura je bila namenjena za spuštanje čamaca u vodu, ali ona nije izdržala visoku plimu i uzburkano more.

Radovi na sanaciji već su započeli i trebali bi da budu gotovi za četiri dana – samo tri dana pre početka takmičenja u jedrenju koje je zakazano za 8. avgust.

Ovaj incident dolazi samo jedan nakon požara u olimpijskom selu zbog čega je tim Australije morao da bude evakuisan. Dok su se oni nalazili na bezbednom mestu, lopovi iz njihovih soba ukrali su nekoliko dresova i laptopova.

Još jedan incident dogodio se na čuvenoj plaži Kopakabana kada je TV studio, nedaleko od terena za odbojku, poplavljen usled visokih talasa.

Briga oko standarda gradnje u Riju započela je u avgustu kada se biciklistička staza duga 50 metara srušila i ubila dvoje ljudi.

Izvori: ArchDailyThe Associated Press. H/T The Guardian; foto: Courier Mail

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *