Sajmovi

Knauf Insulation Srbija u Hanoveru

Deset kompanija iz Srbije učestvuje na najvećem svetskom sajmu tehnologije i tehnike „Hannover Messe 2012“, koji se održava od 23. do 27. aprila 2012. godine u Hanoveru.

Na skupu „Dan srpsko-nemačke privrede“ danas se predstavio i generalni direktor Knauf Insulation Srbija Tihomir Cikvaroski, koji je govorio o stranim investicijama u Srbiji, edukaciji građana i Vlade na temu ekologija i energetska efikasnost.

“I pored krize, u Srbiji, u našoj fabrici u Surdulici, proizvodi se sa maksimalnim kapacitetima – 40.000 tona kamene vune, a čak 75 odsto se izvozi na strana tržišta. Jako je zanimljivo da je Knauf Insulation Srbija jedna od retkih kompanija koja pored zemalja Evropske unije, izvozi na kinesko tržište i na taj način direktno utiče na rast srpske privrede. Prošle godine je uloženo oko 2 miliona evra u fabriku kamene vune Knauf Insulation u Surdulici a od 2007, kada je bila velika rekonstrukcija, ukupno 23 miliona evra. Trend rasta primene termoizolacionih materijala se uočava i u Srbiji pre svega postojanjem svesti o energetskoj efikasnosti kao i novom zakonskom regulativom. Misija kompanije Knauf Insulation jeste da postane lider u rešenjima za energetsku efikasnost u zgradarstvu.”

Kao deo Knauf Grupe, Knauf Insulation predstavlja jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije. Sa proizvodnjom u Evropi, Rusiji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, godišnji promet ove kompanije premašuje iznos od 1 milijarde evra.

„Hannover Messe“ se održava više od 60 godina i predstavlja vodeći tehnološki sajam na tržištu Evrope. U 2011. godini na sajmu je učestvovalo više od 6.500 izlagača iz preko 65 zemalja, dok je sajam posetilo više od 230.000 stručnih posetilaca. Prema najavi „Hannover Messe 2012“ će posetiti više od 300.000 posetilaca iz celog sveta, dok se za učešće prijavilo preko 120 kompanija.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *