Izdvojeno, Nameštaj i oprema

Đaci u nemačkim školama sede u stolicama napravljenim u Srbiji

Ovoj kompaniji iz Knjaževca, specijalizovanoj za proizvodnju nameštaja od presovanog furnira, 95% proizvodnje čini izvoz.

Da domaći proizvodi mogu biti konkuretni i u razvijenim tržištima, svedoči i primer furniranog nameštaja kojeg pravi kompanija SCS.plus iz Knjaževca. Njihov asortiman čini veoma širok spektar: od sedišta, naslona, školskih klupa do čitave opreme za vrtiće, škole, kafiće i restorane u vidu stolova i stolica i drugog nameštaja. Glavna destinacija za ove proizvode jeste Nemačka, piše Moja firma.

scsplus-furnir-stolica-01

Kako bi bili na sigurnom, u zalihama uvek imaju 100 kubika materijala.

 

Otpresci se prave od više slojeva furnira koji se pod presama pristiskaju i tako da se dobija kompaktna celina veoma dobrih tehničkih karakteristika. Nakon toga, odpresak se šalje na završnu obradu koja podrazumeva lakiranje, bajcovanje i farbanje.

scsplus-furnir-stolica-03

Kako kaže Lidija Nikolić iz SCS.plus za Moju firmu, na samom početku su imali problem manjka sirovina – narudžbine su bile prevelike za njihove kapacitete a sirovinska baza zapravo nije ni postojala. Tako su krenuli u potragu za proizvođačem i sklopili ekskluzivan ugovor sa jednom fabrikom u Bugarskoj koja sada radi samo za njih.

scsplus-furnir-stolica-07

Redovno praćenje stanja i rezultata, omogućilo im je i dobar raspored vremena i kapaciteta – 65% je rezervisano za stalne kupce, dok preostalih 35% i treću smenu čuvaju za slučaj novih kupaca i neočekivanih porudžbina.

scsplus-furnir-stolica-04

Postoji nekolicina vrtića i sličnih ustanova u Beogradu koja za sebe zaista želi najbolje.

 

Kada se radi o Srbiji, problem je sledeći: SCS.plus ima nemački kvalitet po nacrtu nemačkih dizajnera, uz šta ide i cena u istom rangu. To znači da oni ne mogu da budu konkuretni proizvođačima koji se drže ovdašnjih standarda niti da dobiju tender jer nisu spremni da spuštaju nivo kvaliteta zarad manje cene, koja je ključni faktor. Ipak, postoji nekolicina vrtića i sličnih ustanova u Beogradu koja za sebe zaista želi najbolje – stolicu koja je konstruisana po anatomiji tela deteta i prilagođena uzrastu, prirodne materijale i sigurnu, kvalitetnu izradu, koji su postali njihovi kupci.

scsplus-furnir-stolica-02

Izvor: Moja firma; foto: Stefan Đaković

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *