Softver

Napravite maketu enterijera uz pomoć 3D štampe

Ako želite da predstavite klijentima svoj rad na jedan drugačiji način, 3D štampači će vam omogućiti da napravite maketu enterijera u punom koloru.

Koliko je 3D štampa odmakla govori i podatak da se pojedini delovi čuvene bazilike Sagrade Familije u Barseloni prave pomoću 3D printera. Međutim, ove uređaje, koji su postali mnogo pristupačniji u poslednje vreme, mogu koristiti i arhitekte i dizajneri enterijera da predstave svoje radove na jedan vizuelno interesantniji način.

Priprema za štampu makete enterijera

Rešenje enterijera se uglavnom predstavlja investitorima uz pomoć renderinga urađenim u nekim od popularnih 3D programa kao što su SketchUp ili 3D Studio Max. Međutim, zahvaljujući 3D štampi sada arhitekte imaju mogućnost da svoje enterijere odštampaju u punom koloru veličine do pola metra (u zavisnosti od štampača) sve zajedno sa zidovima, nameštajem i detaljima. Prava maketa enterijera!

Zgodna stvar je što se, uz par korekcija, može na 3D štampač odmah pustiti model na štampu – eksportovanjem modela iz vašeg 3D softvera.

Problem je što štampanje jednog ovakvog projekta zna da potraje (i do 24h) kao i što mogućnost izmene praktično ne postoji.

Ako mogu da se štampaju cele zgrade, mogu i makete:

Holandija će predsedavati Evropskom unijom iz 3D štampane zgrade

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *