Softver

Nacrtajte kuću u SketchUpu za jedan minut

BuildEgde Pro je dodatak za SketchUp koji arhitektama može pomoći da daleko lakše i brže crtaju.

Iako podizanje 3D modela u SketchUpu ide daleko brže nego u nekim složenim programima, kao što je 3DS MAX, ono i dalje zna da bude ponekad zamorno jer SketchUp nije program samo za arhitekturu već za dizajn uopšte. Međutim, tu na scenu stupa BuildEgde Pro koji podiže vrednost SketchUpa i donosi mnogobrojna poboljšanja koje će arhitekte ceniti.

Build-Edge-Sketchup-Plugin-1

Iako su brojni plugini već nudili neke funkcije koje ćemo ovde opisati, BuildEgde Pro sve to nudi u jednom pakovanju. Na primer, sada ćete zidove crtati jednim potezom definišući samo njegovu visinu i debljinu, što isto važi i za međuspratnu tavanicu ili dodavanje spratova.

Build-Edge-Sketchup-Plugin-2

Najviše nam se svidelo crtanje krovova. Pomoću dialog boxa definišete njegove karakteristike a program sam rešava krovne ravni u zavisnoti od unešenih parametra. Ovo je sjajna funkcionalnost koja značajno pomaže u radu.

Build-Edge-Sketchup-Plugin-3

Zgodna stvar je i dodavanje vrata i prozora. Nije više potrebno „bušiti“ zidove ili ostavljati rupe u zidovima. Samo izaberite dimenzije otvora, odredite njegove karakteristike, definišite mu položaj i otvor će se naći tamo gde treba – sve sa staklom!

Build-Edge-Sketchup-Plugin-4

U videu gore mogli ste da vidite kako uigrana osoba crta, doduše jedan deo, kuće za minut. Uz malo prakse i prilagođavanja ovom pluginu, verujemo da se i vaše crtanje zgrada može značajno ubrzati.

Build-Edge-Sketchup-Plugin-5

BuildEdge Pro je besplatan za korišćenje 14 dana nakon čega ćete morati platiti 75 dolara ukoliko vam se plugin sviđa.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *