Arhitektura, Izdvojeno

Ovo će biti najviši stambeni objekat u Evropi

S visinom od 240 metara, kroz koju je organizovano 67 spratova, ova buduća višespratnica gradiće se usred Londona.

Da li biste želeli da živite u oblacima? Ukoliko je vaš odgovor da, onda obratite pažnju na novi stambeni objekat koji je dobio naziv Hertsmere House, a iza čijeg projekta stoji arhitektonska firma HOK. Objekat inspirisan laticama cveća, između ostalog, ima za cilj da svojom jedinstvenošću doprinese panorami Londona… u kojoj će posebno uživati oni smešteni na vrhu zgrade.

Hertsmere House 01

Sa svojih 240 metara visine, ova višespratnica biće najviša stambena zgrada u zapadnoj Evropi.

Hertsmere House imaće 861 stan koji će biti finansijski prihvatljiva za većinu stanovnika centralnog Londona. Osim ovih stanova, u projektu je planirana izgradnja dodatnih 60 stanova koji će biti još povoljniji i njihova izgradnja planira se u okrugu Limehouse i biće sastavni deo ovog projekta.

Hertsmere House

Osim organizovanja stambenih jedinica, projekat podrazumeva i formiranje poslovnog dela s prodavnicama, kafićima i sličnim javnim prostorima. Osim toga, projektom je planiran i stakleni zimski vrt, krovne terase i igrališta za decu na otvorenim i zatvorenim prostorima, piše Archdaily.

Hertsmere House 03

Greenland Group, firma koja je zadužena za izgradnju, planira da u toku ove godine počne sa realizacijom objekata na obe lokacije. Završetak radova očekuje se do 2020. godine.

Hertsmere House 04

Pogledajte i kako izgleda najvitkija kula na svetu:

I zgrade su na dijeti: Ovako izgleda najvitkija kula na svetu

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *