Softver

Moć renderinga na primeru kuće od betona

Zahvaljujući programima 3DS Max i Corona Renderer prikazi ove kuće u ukrajinskom delu Karpata izgledaju nezamislivo dobro.

Arhitektonski studio Sergey Makhno Architects iz Kijeva, koji je specijalizovan za dizajn enterijera i industrijski dizajn, predstavili su 3D renderinge kuće pod imenom Rose koji, zahvaljujući korišćenju atmosferskih efekata i bogatih tekstura, na prvi pogled izgledaju poput pravih fotografija.

Studio Sergey Makhno Architects projekat kuće napravio je za izmišljenog klijenta. Više da bi pokazao šta sve znaju da urade u 3D programima…

 

Kuća površine 160 kvadratnih metra, prema prikazanim renderima, biće izvedena od betona i obložena metalnim panelima, koji će vremenom izloženi vremenskim uslovima, promeniti svoj izgled. Čak i ime kuće, Rose House, aludira na njene vizuelne promene tokom vremena koje će nastati tokom reakcije čelične fasade na planinsku promenljivu klimu, piše Dezeen.

Studio Sergey Makhno Architects projekat kuće napravio je za izmišljenog klijenta koji će predstavljati „savremenog nomada“, koji vodi sopstvenu kompaniju, živi u velikom gradu ali periodično želi da pronađe mir u ovoj planinskoj rezidenciji. Ko iz priče…

„Kuća je pomalo divlja – čini se da je van svog vremena. To je mesto na kom se možete isključiti od sveta i biti jedan na jedan sa prirodom.“, istakle su arhitekte.

Kuća ima velike staklene površine koje bi trebalo da pomognu u stapanju eksterijera i enterijera. U unutrašnjosti, zahvaljujući projektovanim pokretnim zidovima, stvara se mogućnost dobijanja slobodnog prostora koji se može menjati prema potrebama.

Neposredno uz kuću, postavljen je bazen iz kog se izdiže bronzano-staklena skulptura čoveka visine 1,8 metara, koju je dizajnirao ukrajinski umetnik Nazar Bilyk.

Sve ovo napravljeno je korišćenjem softvera 3D Studio Max i Corona Renderera.

Rendering: Sergey Makhno Architects

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *