Do volumena objekta preko tablica; Foto: Snaptrude
Softver

Do objekta u par minuta: Ovaj alat pretvara Excel tablicu u 3D model

Snaptrude je alat za analizu masa budućeg prostora koju možete dobiti jednostavnim popunjavanjem tabele sa kvadraturama prostorija jedne zgrade.

Svaki projekat počinje sa pažljivom analizom potreba klijenta nakon čega se definiše program budućeg objekta, a potom i potrebne površine za svaku predviđenu funkciju. Na primer, za jednu školu ili bolnicu potrebno je unapred znati koliko će tačno biti učionica, odnosno bolničkih soba i koje će one biti kvadrature. Ukoliko te podatke unesete u Excel, postoji jedan zgodan alat koji će vam pretvoriti tabelarne podatke u 3D model.

Snaptrude je online BIM alat koji je tu da pomogne arhitektama da brže dođu do različitih varijacija volumena budućeg objekta, a zgodno je što možete da ga probate besplatno za prva tri projekta.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Foto: Snaptrude

Snaptrude je online BIM alat koji je tu da pomogne arhitektama da brže dođu do različitih varijacija volumena budućeg objekta.

Snaptrudeova opcija Program Import omogućava arhitektama da u par trenutaka konvertuju podatke u .csv ili.xlsx formatu u 3D prostore. Ova opcija za početni proces dizajna može se koristiti iz samog pretraživača.

Korišćenje je jednostavano. Korisnici lako mogu importovani Excel tablice koristeći CSV fajlove. Ono što je potrebno znati da je podatke potrebno uneti nekim redom. Pratite ove smernice kako bi se osiguralo da vaši podaci budu pravilno interpretirani od strane Snaptrudea:

  • Jedinica za površinu – unesite „sqm“ (kvadratni metar)
  • Prostor – dajte naziv sobi ili površini, što će delovati kao oznaka za objekat prostorne jedinice u Snaptrudeu.
  • Broj – specifikujte broj masa koje želite da kreirate sa istim imenom prostora.
  • Površina po jedinici – označite ukupnu površinu za svaku masu kreiranu pod odgovarajućim imenom prostora i brojem.
  • Boja kategorije – dodajte boje različitim prostorima koristeći HEX kodove, pomažući tako kategorizaciju i vizuelno razlikovanje.

Učitavanjem fajla podaci se trenutno konvertuju u editabilne 3D prostore unutar same platforme. Ovi prostori su organizovani po površinama i bojama. Prostori sa višestrukim brojem su povezane kopije, tako da se mogu sve odjednom urediti.

Analiza masa

Odavde možete započeti proces dizajniranja. Prijateljski nastrojen korisnički interfejs omogućava arhitektama da eksperimentišu sa različitim opcijama analize masa manipulacijom i slaganjem ovih 3D prostora.

Kartica „površina“ igra ključnu ulogu u kontinuiranom praćenju ažuriranja površina projekta, osiguravajući da dizajn ostane usklađen sa zahtevima projekta.

Dalje, grafikon površina „po boji“ vizuelno prikazuje uvezene prostore na osnovu dodeljenih boja, nudeći jasan pregled površine zauzete od strane svake vrste prostora unutar dizajna.

Foto: Snaptrude

Koliko to košta

Kao što smo napomenuli na početku, Snaptrude je besplatan za korišćenje za prva tri projekta. Ako vam se softver svidi, možete birati između osnovne licence koja za jednog korisnika košta 499 dolara godišnje, dok ukoliko želite sve funkcije (kolaboracija sa timovima, centralizovani asseti) onda ćete morati izdvojiti 700 dolara više.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *