Impresionirajte klijente šetnjom u 3D na VR naočarima; foto: Laurens Derks on Unsplash
Softver

Besplatan plugin eksportuje slike u 360 stepeni iz SketchUpa i sprema ih za virtuelnu realnost

Prošetajte vašim 3D modelom lakše nego ikada!

S popularizacijom virtuelne realnosti i izmenjene stvarnosti, arhitekte i studenti dobili su nov način za predstavljanje arhitektonskih dela. Korišćenje trodimenzionalnih digitalnih modela kojim se možete prošetati na kompjuterskom ekranom, pametnom telefonu ili VR naočarima postaje novi standard.

U svetlu nove realnosti, koja je delovala tako nedostižno pre par godina, onlajn platforma Tour Fácil lansirala je besplatan plugin zahvaljujući kojem možete eksportovane slike u 360 stepeni iz SketchUpa, a potom gledati u virtuelnoj realnosti ili u izmenjenoj stvarnosti.

Tour Fácil omogućava da lako dođete do VR modela

Kreirajte rendere u 360 stepeni u SketchUpa, a potom da ih gledate u putem VR-a na onlajn galeriji.

Ovaj dodatak dozvoljava da kreirate rendere u 360 stepeni direktno iz SketchUpa, a potom da ih uploadujete na njihovu onlajn galeriju odakle je moguće da se krećete kroz virtuelni prostor putem VR seta, uključujući i Google Cardboard ili bilo koji drugi sistem.

Prebacivanjem slika iz 3D softvera na onlajn platformu ne gubi se na kvalitetu niti na rezoluciji rendera, a rezultati se mogu videti na Tour Fácil’s virtuelno galeriji. Iako dodatak radi samo na SketchUpu, onlajn galerija podržava i ostale softvere poput 3D Studio Maxa, Blendera ili Lumina.

Ako želite da gledate vaše rendere u 360 stepeni sa vašim kolegama, klijentima ili profesorima, morate se prvo registrovati, a to možete uraditi ovde. (sajt je na portugalskom)

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *