Softver

Buildcon: Domaća aplikacija za projektni menadžment na gradilištu

Buildcon unapređuje način na koji funkcioniše komunikacija između članova tima na građevinskom projektu.

Uvidevši da postoji veliki raskorak između glomaznih softverskih rešenja (Oracle Primavera, Microsoft Project) i svakodnevnih dešavanja i haosa koji nosi svaki građevinski projekat, tim stručnjaka iz Beograda, započeo je, 2014. godine, rad na rešenju ovog problema. Godinu dana kasnije rešenje je definisano i predstavljeno u formi web i mobilne aplikacije Buildcon.

buildcon-aplikacija-2

Buildcon za cilj ima unapređenje funkcionisanja i organizacije samog gradilišta putem komunikacije, kolaboracije i konstantnog uvida u trenutna dešavanja. Vođen činjenicom da enormna količina svakodnevne papirologije, veliki broj radnika, konstantne promene stanja materijala, dnevni progres, greške i prepravke dovode do propusta u komukaciji među članovima tima, koji rezultiraju zastojima u radu i neminovnim finansijskim gubicima, Buildcon donosi prvo, ozbiljno cloud-based rešenje.

buildcon-aplikacija-3 buildcon-aplikacija-4

Svaki projekat ima zasebni cloud drive sa svim potrebnim podacima i kompletnom komunikacijom. Svi članovi tima mogu pratiti radnu dinamiku putem mobilne aplikacije, slati radne naloge sa slikama i komentarima i dobijati obaveštenja za svaku aktivnost, kako bi mogli paravovremeno reagovati.

Sa web aplikacijom dobija se alatka za jednostavno kreiranje izveštaja i real-time statistika za svaki projekat.

Buildcon je kvalitetna i korisna alatka za praćenje i kontrolu rada na terenu, koja ujedno povezuje kancelariju i gradilište. Konstan uvid u stanje, ispunjeni rokovi i usteda troškova, svakako čine ovu aplikaciju zanimljivim osveženjem u svetu građevine.

Buildcon se integriše sa Microsoft Projectom i za njegovo korišćenje nije potrebna nikakva obuka, što čini dodatnu olakšicu za korišćenje.

buildcon-aplikacija-5 buildcon-aplikacija-6

Napravite nalog na www.buildcon.org i počnite besplatno korišćenje aplikacije.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *