Buildcon unapređuje način na koji funkcioniše komunikacija između članova tima na građevinskom projektu.

Uvidevši da postoji veliki raskorak između glomaznih softverskih rešenja (Oracle Primavera, Microsoft Project) i svakodnevnih dešavanja i haosa koji nosi svaki građevinski projekat, tim stručnjaka iz Beograda, započeo je, 2014. godine, rad na rešenju ovog problema. Godinu dana kasnije rešenje je definisano i predstavljeno u formi web i mobilne aplikacije Buildcon.

buildcon-aplikacija-2

Buildcon za cilj ima unapređenje funkcionisanja i organizacije samog gradilišta putem komunikacije, kolaboracije i konstantnog uvida u trenutna dešavanja. Vođen činjenicom da enormna količina svakodnevne papirologije, veliki broj radnika, konstantne promene stanja materijala, dnevni progres, greške i prepravke dovode do propusta u komukaciji među članovima tima, koji rezultiraju zastojima u radu i neminovnim finansijskim gubicima, Buildcon donosi prvo, ozbiljno cloud-based rešenje.

buildcon-aplikacija-3 buildcon-aplikacija-4

Svaki projekat ima zasebni cloud drive sa svim potrebnim podacima i kompletnom komunikacijom. Svi članovi tima mogu pratiti radnu dinamiku putem mobilne aplikacije, slati radne naloge sa slikama i komentarima i dobijati obaveštenja za svaku aktivnost, kako bi mogli paravovremeno reagovati.

Sa web aplikacijom dobija se alatka za jednostavno kreiranje izveštaja i real-time statistika za svaki projekat.

Buildcon je kvalitetna i korisna alatka za praćenje i kontrolu rada na terenu, koja ujedno povezuje kancelariju i gradilište. Konstan uvid u stanje, ispunjeni rokovi i usteda troškova, svakako čine ovu aplikaciju zanimljivim osveženjem u svetu građevine.

Buildcon se integriše sa Microsoft Projectom i za njegovo korišćenje nije potrebna nikakva obuka, što čini dodatnu olakšicu za korišćenje.

buildcon-aplikacija-5 buildcon-aplikacija-6

Napravite nalog na www.buildcon.org i počnite besplatno korišćenje aplikacije.