Saznajte kako da začinite svoje rendere. Foto: Zaha Hadid Architects, Render by Negativ.com
Softver

12 tutorijala za dramatično unapređenje izgleda vaših rendera

Postprodukcijom u Fotošopu mogu se napraviti velike promene na renderima, a mi vam predstavljamo video-uputstva sa najboljim tehnikama za začinjavanje prikaza eksterijera i enterijera.

U vremenu kada se arhitektonske ideje predstavljaju hiper-realističnim vizualizacijama u pokušaju da se klijenti uvere u kvalitet i uspešnost ideje, ovaj marketinški segment postaje veoma bitan deo projekta. Upravo zato, svake godine izlaze nove verzije specijalizovanih programa za modelovanje i renderovanje koji daju sve impresivnije rezultate. Softveri su postali toliko moćni da oni veštiji mogu lako zavarati oko posmatrača, te oni mogu pomisliti da gledaju u fotografiju a ne u render.

Ovako to rade profesionalnci: Rendering: Zaha Hadid Architects

Svako ko misli da će hiper-realistične rendere dobiti korišćenjem samo jednog programa, grdno se vara.

Ipak, svako ko misli da će hiper-realistične prikaze dobiti korišćenjem samo jednog programa, grdno se vara. Osim programa za 3D modelovanje, moraju se koristiti dodatni alati za dodavanje tekstura, osvetljenja, kao i za kontrolu transparencije određenih elemenata, kao i struktura površina. Ukoliko želite i da odete korak više, i udarite finalni glanc na svom renderu, možete se upustiti i u postprodukciju, za koju se najčešće koristi Fotošop ili neki drugi program za obradu fotografija, piše ArchDaily.

Ovom prilikom vam predstavljamo 12 tutorijala za dramatično unapređenje izgleda rendera podeljenih u sekciju eksterijera i enterijera.

Tutorijali za eksterijere

 

Tutorijali za enterijere

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *