Softver

Guglova alatka AutoDraw završava crteže umesto nas

Baš kao što auto-complete algoritam sam završava unos za pretragu interneta, tako i nova alatka predpostavlja šta smo hteli da nacrtamo.

Reko ko može da se pohvali da crta lepo prstom po ekranu osetljivim na dodir. Međutim, u nekim situacijama telefon je jedino mesto gde možemo nešto sa skiciramo, a Gugl je sada tu da nam pomogne da te žvrljotine na nešto i liče.

AutoDraw je napredno parče softvera koje na osnovu par naših linija predpostavlja šta je umetnik hteo da kaže i potom sam kompletira crtež.

Da li ste mislili na nacrtate ovo? Kliknite na predloženu ikonicu i vaš crtež je gotov!

 

Interfejs izgleda kao i u svakom drugom programu za crtanje. Tu su ikonice za crtanje oblika, kucanje teksta, bojenje i slično. Međutim, magija leži u ikonici AutoDraw! Izaberite ovu opciju i počnite da crtate šta god ste naumili a program će na vrhu ekrana pod stavkom „Do you mean“ izlistati sve oblike koje on misli da ste vi hteli da nacrtate. Kliknite na jednu od ponuđenih oblika i vaš crtež će biti kompletiran. Potom možete da mu menjate veličinu, boju i slično.

Naš crtež stolice i konačni oblik

AutoDraw je zgodan zato što i sam može da popravi geometriju crteža pa će tako sam nacrtati idealni krug, trougao ili kvadrat.

Arhitektama će se svideti ova mogućnost jer skiciranje nameštaja, kuća ili poznatih objekata, kao što su Ajfelova kula ili Kineski zid, nikad nije bilo lakše.

AutoDraw je zgodan zato što i sam može da popravi geometriju crteža pa će tako sam nacrtati idealni krug, trougao ili kvadrat.

Ajflelovu kulu ili Kineski zid nikada nije bilo lakše skicirati…

Baza AutoDrawa je za sada limitirana početnom kolekcijom crteža, međutim Gugl najavljuje da će ova alatka moći da se proširuje crtežima korisnika tako da će program pamtiti vaš stil i način crtanja što će vam značajno olakšati žvrljanje rukom po ekranu osetljivom na dodir. Probajte i sami ovu alatku na ovoj adresi.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *