Dobili smo priliku da iz udobnosti naše fotelje prošetamo kroz čuveni Paviljon Barselona kojeg je projektovao Mies van der Rohe.

Paviljon Barselona sigurno je jedan od najvoljenijih objekata savremene arhitekture i obavezna je destinacija za svakog arhitektu i poštovaoca dobrog dizajna. Ipak, dok ne organizujete posetu prestonici Katalonije, ovaj poznati objekat koji je Mies van der Rohe projektovao kao nemački paviljon za Svetsku izložbu 1929. godine, možete pogledati i virtuelno.

Klinkite na dugme START:

Virtuelna tura, koja je razvijena 3D vizuelnim softverom CL3VR, vodi nas kroz paviljon predstavljajući nam usput sve istorijske činjenice o ovom važnom objektu. Na kraju ture, crteži i podaci slažu se u jedan 3D model koji nam daje bolju predstavu o tome kako je sa papira ova struktura stigla do realnosti.

Virtuelna šetnja, naravno, samo je uvod u ono što treba videti uživo. Ipak, posetiocima paviljona može poslužiti da se podsete i dodatno istraže ovo važno arhitektonsko remek-delo.

Proštetajte se kroz Paviljon Barselona u prozoru iznad, a više o Fondaciji Mies van der Rohe koja je finasirala izradu ove šetnje, saznajte ovde.

Foto: Wikimedia

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: