Softver

Prošetajte virtuelno kroz jedan od najvoljenijih objekata savremene arhitekture

Dobili smo priliku da iz udobnosti naše fotelje prošetamo kroz čuveni Paviljon Barselona kojeg je projektovao Mies van der Rohe.

Paviljon Barselona sigurno je jedan od najvoljenijih objekata savremene arhitekture i obavezna je destinacija za svakog arhitektu i poštovaoca dobrog dizajna. Ipak, dok ne organizujete posetu prestonici Katalonije, ovaj poznati objekat koji je Mies van der Rohe projektovao kao nemački paviljon za Svetsku izložbu 1929. godine, možete pogledati i virtuelno.

Klinkite na dugme START:

Virtuelna tura, koja je razvijena 3D vizuelnim softverom CL3VR, vodi nas kroz paviljon predstavljajući nam usput sve istorijske činjenice o ovom važnom objektu. Na kraju ture, crteži i podaci slažu se u jedan 3D model koji nam daje bolju predstavu o tome kako je sa papira ova struktura stigla do realnosti.

Virtuelna šetnja, naravno, samo je uvod u ono što treba videti uživo. Ipak, posetiocima paviljona može poslužiti da se podsete i dodatno istraže ovo važno arhitektonsko remek-delo.

Proštetajte se kroz Paviljon Barselona u prozoru iznad, a više o Fondaciji Mies van der Rohe koja je finasirala izradu ove šetnje, saznajte ovde.

Foto: Wikimedia

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *